Jysk direktør og tidligere betjent for retten: Pressede ansatte til sort arbejde

En tidligere politibetjent skal for retten i en omfattende sag om lønsnyd og sort arbejde.
En række ansatte er kommet i klemme, fordi direktøren pressede dem til at tage mod sorte penge i løn.
En række ansatte er kommet i klemme, fordi direktøren pressede dem til at tage mod sorte penge i løn. Colourbox

Vestre Landsret i Viborg begynder mandag 11. januar en omfattende sag om snyd med løn, skat og moms. En 53-årig vestjysk direktør og hans samlever er tiltalt for at have fusket for millioner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Byretten i Holstebro idømte sidste forår virksomhedslederen en bøde på næsten 3,4 millioner kroner og 250 timers samfundstjeneste. Derudover fik han halvandets års betinget fængsel.

Nu kræver statsadvokaten ubetinget fængsel. Omvendt mener direktøren og hans advokat, at han helt skal frikendes.

Samleveren slap for straf i retten i Holstebro. Den dom vil anklageren også have ændret, sådan at hun skal sidde i fængsel.

Direktøren har i mange år drevet en fabrik i Vestjylland. Undervejs har han været involveret i en række retssager med utilfredse kunder.

Flere gange er der rettet kritik mod arbejdsforholdene på virksomheden. Fagforbund har forgæves forsøgt at få oprettet overenskomst.

Der er det særligt penible ved sagen, at direktøren har en fortid som politibetjent. Han har også været i konflikt med sine gamle kolleger hos politiet.

Byrettens dom vakte ekstra opsigt, efter at Fagbladet 3F afslørede, at direktøren eventuelt kunne betale millionbøden ved at sidde i fængsel i forholdsvis kort tid. Kort før valget sidste sommer blev der rejst spørgsmål i Folketinget om rimeligheden i de såkaldte forvandlingsstraffe.

Justitsministeren nåede ikke at svare, inden den daværende regering gik af. Efterfølgende sagde SF-folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen fra SF, at hun vil rejse sagen igen.

Direktørens handlinger bragte en række tidligere ansatte i klemme. De har efterfølgende fået bøder, fordi de lod sig presse til at tage mod sorte lønninger.

De fortalte i retten i Holstebro om, hvordan de blev lønnet blandt andet ved at låne firmaets Shell-kort til at fylde brændstof på deres private biler. De fik kontanter, eller de modtog naturalier.

En række af de tidligere ansatte skal nu vidne i landsretten.

Anklagemyndigheden tiltalte i retten i Holstebro også firmaets revisor. Han blev frifundet, og sagen mod ham er nu helt opgivet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.