Med tre Bodil-statuetter og en perlerække af filmtitler på CV'et har skuespiller Jens Okking sat et mærkbart aftryk i dansk filmhistorie.
Og efter en lang og gloværdig karriere havde den i dag 76-årige pensionist set frem til at nyde sit otium.
Men pensionisttilværelsen på plejecenteret Symfonien i Næstved Kommune er alt andet en gloværdig.
Faktisk har det udviklet sig til et regulært mareridt.
Det skriver BT søndag i et langt interview med den folkekære skuespiller og hans søn, som sammen fortæller om kampen mod Næstved Kommune for en ordentlig behandling.
Personalet på Symfonien forsømmer for eksempel at give Jens Okking sin natmedicin, men giver ham til gengæld søde sager til kaffen, selvom han har sukkersyge.
I løbet af de tre år han har boet på plejehjemmet har han desuden fået fjernet samtlige tænder på grund af svigtende pleje, skriver BT.
- Jeg havde ikke regnet med at blive gammel på den måde, siger Jens Okking i interviewet.
Distriktschef i Næstved Kommune er ked af hele situationen og afviser, at det burde være nødvendigt for de pårørende at være over personalet.
- Når vi har aftalt med familien og beboeren, hvordan plejeforløbet skal være, så er det selvfølgelig vores ansvar. Og jeg kan heller ikke sidde her og garantere, at der ikke kan ske fejl, siger hun til BT.
Jens Okking er blandt andet kendt for sin rolle som portøren Bulder i Lars Von Triers "Riget" og høstede i 2001 stor ros for sin rolle i Gert Fredholms komediedrama "At klappe med een hånd". Sidstnævnte præstation indbragte Jens Okking hans tredje Bodil-statuette.