Insider dræber amerikansk soldat og sårer to i Afghanistan

En amerikansk soldat er dræbt, og to andre er såret, i et "tilsyneladende insiderangreb" i det sydlige Afghanistan, skriver den Nato-styrede mission Operation Resolute Support på sin hjemmeside. (Foto: Foto: Michael Kappeler/AFP)

Tre amerikanere blev ramt, og en af dem døde, da der blev åbnet ild mod amerikanske soldater i Afghanistan.

En amerikansk soldat er dræbt, og to andre er såret, i et "tilsyneladende insiderangreb" i det sydlige Afghanistan, skriver den Nato-styrede mission Operation Resolute Support på sin hjemmeside.

Hændelsen skete lørdag 7. juli, og den undersøges i øjeblikket af styrkerne.

De to sårede soldater modtager behandling, og deres tilstand er stabil.

Taliban, som amerikanerne er med til at bekæmpe i Afghanistan, hævder lørdag, at en af gruppens soldater åbnede ild mod de amerikanske styrker i den sydlige provins Uruzgan.

Den islamistiske gruppe hævder at have dræbt fire soldater, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

For et år siden blev tre amerikanske soldater dræbt af en afghansk soldat i den østlige provins Nangarhar.

Insiderangreb har der været flere af under USA's militære engagement i det asiatiske land.

Det er tidligere foregået ved, at en soldat, der optræder i afghansk uniform, åbner ild. De amerikanske soldater træner de afghanske soldater, og de hjælper dem i kampen mod Taliban.

Koalitionsstyrkerne har skærpet sikkerheden og indført ekstra beskyttelse af soldaterne som følge af tidligere insiderangreb i landet.

Operation Resolute Support meddeler lørdag, at man vil bringe yderligere oplysninger om hændelsen 7. juli, når "det er passende".

I overensstemmelse med det amerikanske militærs politik for dræbte soldater tilbageholdes navnet på den dræbte i et døgn.

/ritzau/