Hotel venter stadig på landsholdsspillerne i Bratislava

Sport
Slovakia Denmark Soccer (Foto: Ronald Zak/Ritzau Scanpix)

Spillerhotellet i Slovakiet forventer stadig et dansk indryk, selv om værelserne skulle tages i brug mandag.

Det er næppe Dansk Boldspil-Unions (DBU) valg af hoteller i forbindelse med udekampe, der har strandet forhandlingerne med landsholdsspillernes fagforening, Spillerforeningen, om en ny aftale for vilkårene på herrelandsholdet.

På det femstjernede Grand Hotel River Park centralt i Bratislava med udsigt ud over Donau skulle Danmarks herrelandshold, trænerstab og DBU-ansatte have boet fra mandag til torsdag i forbindelse med Danmarks testkamp onsdag aften mod Slovakiet.

Mandag eftermiddag var det dog kun en lille DBU-delegation, der havde fundet vej til spillerhotellet i Bratislava.

På hotellet forventer de ansatte, at de aktuelt tomme værelser vil blive indtaget af danske spillere fra tirsdag. Yderligere kommentarer har hotellets ansatte ikke.

Det synes fint i tråd med meldingen fra DBU og Det Slovakiske Fodboldforbund, som også stadig forventer, at onsdagens landskamp vil blive spillet på Trnava Stadium, der ligger cirka 40 minutters kørsel fra spillerhotellet.

Det forudsætter dog, at DBU inden da får superligaspillere, divisionsspillere eller andre til at trække nationaldragten over hovedet.

Samtidig skal DBU have fundet en landstræner, da Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson ikke skal stå i spidsen for et hold af spillere, de ikke selv har udtaget.

Hvis Danmark melder afbud til kampen mod Slovakiet, vil DBU, selv om der er tale om en testkamp, hvor resultatet er ubetydeligt, få en disciplinærsag på halsen af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), oplyser Uefa.

Match-manager Steen Dahrup og logistisk koordinator Allan Poulsen befandt sig allerede mandag på hotellet i Bratislava, da de var sendt ud som fortrop for at tjekke hotel- og træningsfaciliteter.

De vil ifølge DBU ikke udtale sig.

Efter planen skulle landsholdsstjerner som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær mandag eftermiddag klokken 16.30 have mødt pressen i landsholdsregi for første gang siden VM-slutrunden.

Men da der ikke er indgået en ny landsholdsaftale, og der derfor - i hvert fald for en stund - ikke er noget landshold, blev presseseancen aflyst.

Der var ellers dækket op til selve seancen i et afskærmet og afspærret hjørne af hotellobbyen bag en væg af vin- og champagneflasker.

Den danske presse havde ikke adgang til andre af de hotellokaler, hvor spillerne og DBU skulle have opholdt sig fra mandag eftermiddag.

/ritzau/