Hospital fejrer kronprinsens fødselsdag: Giver festkage til 1.800 patienter

Hospitalskøkkenet på OUH har sørget for, at de indlagte patienter på hospitalet også kan mærke, at der er rund kongelig fødselsdag. (Foto: Foto: Odense Universitetshospital/Pressefoto)

Odense Universitetshospital forkæler deres patienter med lagkage i anledning af kronprinsens runde fødselsdag.

Patienterne på Odense Universitetshospital (OUH) skal også mærke, at kronprins Frederik fylder 50 år, selvom de ikke kan komme ud at fejre ham.

Derfor har køkkenet på OUH taget initiativ til at lave lagkager til alle indlagte patienter på hospitalet, så der også kan være kongelig fest inden for hospitalets fire vægge.

Det skriver TV2 Fyn.

Personalet i hospitalskøkkenet på OUH har derfor stået i køkkenet den seneste uge for at lave 150 lagkager til cirka 1.800 patienter.

Ifølge driftsleder i Hospitalskøkkenet på OUH, Inger Veje, har det været en fest at lave lagkager til så mange mennesker.

- Vi laver mad til patienterne i vores hverdag, og vi laver store mængder mad og god hverdagsmad. Vi får også lidt fest ud af det her, så det er altid sjovt for os at lave sådan nogle ting her, siger Inger Veje til TV2 Fyn.

Patienterne er også glade for det. Tina Nielsen har været indlagt de seneste par uger, og hun ville gerne have været med til at fejre kronprinsen.

- Det er dejligt, at de også tænker på dem, der ligger herude på sygehuset. Det betyder meget, siger Tina Nielsen til TV2 Fyn.

Samtidig oplyser OUH’s pressemedarbejder Kristian Skov-Larsen til Avisen.dk, at det betyder meget for de patienter, der især er indlagt i længere tid. Hospitalskøkkenet på OUH gør meget ud af at forkæle deres patienter lidt ekstra ved større begivenheder og højtider.