Helle T.: Forvent ikke nogen stor skattepakke

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt spørgetime i Folketingssalen. (Foto: Foto: DRESLING JENS Polfoto)

Helle Thorning-Schmidt vil dog ikke afvise, at skatter og afgifter for erhvervslivet kan blive sænket.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil tirsdag ikke komme med et klart svar på, hvorvidt regeringen overvejer at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet.

- Vi vil kigge på det samlede, og vi vil ikke afvise noget på forhånd, siger hun.

- Men man skal ikke forvente en stor skattepakke som den, vi havde sidste år, siger statsministeren, der samtidig slår fast, at der ikke kommer flere sænkelser af selskabsskatten.

Tirsdag skriver Børsen, at regeringen overvejer at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet i forbindelse med den vækstpakke, som ventes at blive lanceret i foråret.

Avisen har fra "centrale regeringskilder" erfaret, at Socialdemokraterne er enig med De Radikale i, at vækstpakken skal indeholde nye lettelser for erhvervslivet.

Den nyudnævnte skatteminister Morten Østergaard (R) vil dog ligesom statsministeren ikke bekræfte avisens udlægning.

- Regeringen har ikke truffet nogen beslutning om, hvilke vækstinitiativer vi vil præsentere i foråret, siger Østergaard til TV 2 News sent mandag aften.

Han understreger samtidig, at regeringen ikke har lagt sig fast på, hvilke virkemidler den vil anvende.

Hans partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, siger til Børsen, at det "er klart, at når vi skal lave vækstinitiativer og se på den grønne omstilling, så er hele spørgsmålet om skat aktuelt".

Regeringens økonomiudvalg har ansvaret for at udforme de forslag, der skal sætte mere fut i erhvervslivet. Ud over Vestager og Østergaard sidder finansminister Bjarne Corydon (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i udvalget.

/ritzau/