Helenes hyldest til sin politi-mand storhitter: "Smil til en betjent i dag"

Min mand er politimand - han er sej, dygtig og glad for sit arbejde, men han er også kun et menneske. Som partner vil jeg så gerne beholde min glade mand, og som borger vil jeg gerne beholde vores dygtige betjente. Så smil til en betjent i dag .. De gør det godt! (Foto: Foto: Privat)

Hyldest-opslag har fået flere tusinde danskere til tasterne.

Husk på, at politimænd også er mennesker, inden du truer deres familier eller slår dem!

Sådan lyder opfordringen nu fra Helene Nedergaard Andersen fra Nørresundby i Nordjylland.

Den 28-årige socialpædagog er frustreret over, at hendes mand, politibetjenten Casper, i denne uge er blevet ”spyttet efter, sparket på og kaldt pansersvin” – alt imens han har holdt gejsten oppe efter 10 arbejdsdage i træk, hvor han blandt andet har været hjemme hos borgere for at fortælle, at deres pårørende er gået bort.

Helene Nedergaard Andersen harme kommer til udtryk i et Facebook-opslag, som det seneste døgn er blevet delt mere end 19.000 gange.

Her skriver hun blandt andet:

”Han (Casper, red.) accepterer, at imens han laver sit arbejde, så står folk og råber og filmer med deres iPhones, herunder skal han bære et nr. så folk kan klage over hans arbejde. Han møder op i retten få timer efter en nattevagt, men de anklagede eller anklagende dukker ikke op. Min mand er politimand - han er sej, dygtig og glad for sit arbejde, men han er også kun et menneske. Som partner vil jeg så gerne beholde min glade mand, og som borger vil jeg gerne beholde vores dygtige betjente. Så smil til en betjent i dag. De gør det godt!”

Det rammer også mig

Helene Nedergaard Andersen fortæller til Avisen.dk, at hun fik lyst til at skrive indlægget, da 32-årige Casper fredag kom hjem efter en lang og hård arbejdsdag i Østjyllands Politi.

- Det rammer jo også mig. Han er vigtig i mit liv, og jeg ved, at han elsker sit arbejde. Så jeg bliver nervøs, når han har mange hårde arbejdsdage. Der sker alvorlige ting på vagterne, som han skal håndtere, og det snakker vi om derhjemme, siger hun.

Casper kan blandt andet fortælle om dødsfald, skrækkelige ulykker, vanrøgt af dyr og børn og psykisk syge mennesker, der kan være svære at håndtere. De taler om, at Casper og kollegerne altid forsøger at være så menneskelige som muligt, og så er det uforskammet, når nogle folk reagerer udfarende.

Glad og rørt mand

- Det er rigtig flabet, at blive råbt af, når de jo bare gør deres arbejde. Det er skræmmende, at folk ikke respekterer dem. I stedet truer de deres familier og slår ud efter dem, siger Helene Nedergaard Andersen og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt at anerkende ham og kollegerne for det job, de laver. Det fik jeg lyst til, og nu er det så også røget ud til resten af Danmarks betjente, smågriner Helene Nedergaard Andersen.

Hun forklarer, at Casper er blevet meget rørt og glad for opslaget og den store positive respons, det har fået.

- Det betyder noget for ham, at folk er glade for hans og kollegernes arbejde.