Betjenten René og hunden Argo blev nytårshelte: Gjorde et usædvanligt fund i en park

Hundeføreren René Urban fra Københavns Politi fandt sammen med sin hund en lille piges computer, som hun havde fået i julegave, men som var blevet stjålet. Faren hylder nu betjenten på Facebook.
Betjenten og hundeføreren René Urban og politihunden Argo.
Betjenten og hundeføreren René Urban og politihunden Argo. Foto: Københavns Politi/Privat

Hundeføreren René Urban fra Københavns Politi blev nytårsnat en vaskeægte helt i en lille piges øjne.

Han var på arbejde, da han i fællesskab med politihunden Argo fandt pigens computer, som hun havde fået i julegave, men som var blevet stjålet nytårsaftensdag, da familien kom hjem fra juleferie i sommerhuset.

Nu hylder pigens far, Carl Quist-Møller, René Urban på Facebook og priser sig lykkelig over, at nogle tager på arbejde, mens andre kan holde fri.

- I starten er man mest gal, og man føler sig forumlempet, når man udsættes for et tyveri. Men man føler sig tryg, når man får hjælp af politiet. I min datters øjne er betjenten, der fandt hendes computer, en helt, siger Carl Quist-Møller til Avisen.dk.

Familien, der bor i københavnsområdet, havde ladet bagsmækken til bilen stå åben, da de ved 14-tiden den 31. december kom hjem fra sommerhuset og var ved at få pakkenelliker ind i huset. Men i et kort øjebliks uopmærksomhed lykkedes det en tyv at få stjålet datterens nye computer, der lå i en taske i bagagerummet.

Heldigvis var René Urban og Argo på arbejde nytårsaften, og makkerparret fandt til stor glæde for familien computeren liggende i en plasticpose i en nærliggende park. De var på en anden sporingsopgave, da de helt tilfældigt faldt over tyvekosterne. Computeren var tændt, og datterens navn stod på forsiden af computeren, hvilket gjorde det væsentligt nemmere for René Urban at finde frem til familien. Da Carl Quist-Møller vågnede 1. januar lå der fem ubesvarede opkald på hans mobil.

- Min datter blev meget glad, da de ringede og sagde, at de havde fundet hendes computer. Vi var meget taknemmelige over, at de havde brugt tid og kræfter på det, og vi besluttede os for at byde betjenten og hans kolleger på lidt kage, siger Carl Quist-Møller.

Carl Quist-Møllers børn havde glædet sig til at komme på politistationen for at afhente computeren, men i stedet kom René Urban og hans kollega og hunde på besøg hos familien. Her fik Carl Quist-Møllers børn lov til at klappe de dygtige politihunde.

I sit Facebook-opslag slutter Carl Quist-Møller af med at hylde René og Argo endnu engang.

”I Dronningens nytårstale takkede hun dem, der arbejder, imens resten af Danmark fejrer nytåret med raketter og champagne. Hjemme hos os ved vi, det blandt andet er René og Argo som Dronningens tak er tiltænkt,” skriver Carl Quist-Møller.

Torsdag eftermiddag har opslaget fået over 3.300 likes og er blevet delt 328 gange.

Se opslaget her: 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.