Det er ikke køer, der lukkes ud på græs, men derimod tusindvis af medarbejdere, som i takt med genåbningen snart får lov til at betræde kontorlandskaberne igen.
Er du til gengæld en af dem, der kommer halsende bagefter, fordi din arbejdsglæde er helt i bund, kan det skyldes flere ting.
- Noget af det, der betyder meget for jobtilfredsheden, er, om vi oplever støtte og opbakning fra vores leder og kolleger, samt om vi har indflydelse på vores arbejde og får anerkendelse for det, siger Lars L. Andersen, som er professor i arbejdsmiljø ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Kan du slet ikke skubbe døren op til arbejdspladsen, så er det altid en god idé at overveje, om du skal skifte job.
Men inden du træffer valget, mener Arlette Bentzen, der rådgiver i arbejdsglæde gennem virksomheden Arbejdsglæde.nu, at det vil være bedst, hvis du i hvert fald kan sige, at du har gjort dit for at styrke glæden, der hvor du er.
Derfor bør du som det første, når du møder ind på arbejdet efter nedlukningen, sørge for at prioritere og dyrke dine sociale relationer. Prioriter snak ved kaffeautomaten, og stik dine kolleger en hjælpende hånd til en arbejdsopgave.
- Undersøgelser viser, at hvis man gør noget rart for andre, så gør man både en kollega glad, men man bliver også selv målbart mere glad, siger Arlette Bentzen.
Hun er enig med Lars L. Andersen i, at anerkendelsen er vigtig for vores jobtilfredshed.
- Det, der virkelig booster vores følelser, motivation og arbejdsglæde, er, at vi kan mærke, vi gør meningsfulde fremskridt i vores arbejde, siger hun.
Og oplever du derfor, at der er for langt mellem chefens anerkendende ord, kan det pludselig blive sløret for dig, hvad du bidrager til.
Derfor foreslår Arlette Bentzen, at du sætter dig et mål på ugentlig basis og gør op, hvad du har udrettet af meningsfyldte arbejdsopgaver i løbet af ugen.
Er du typen, der går ivrigt til opgaven den første uge, men derefter glemmer alt om den slags redskaber, så prøv i stedet at visualisere det i løbet af selve arbejdsdagen med en "have done"-liste, som Arlette Bentzen kalder det.
Og ja, det er det modsatte af en to do-liste, men den fokuserer altså på de opgaver, du har udrettet, og ikke alt det, du kunne udrette.
- Det er ikke, fordi man går på arbejde og har arbejdsglæde hver eneste dag. Men langt de fleste dage skal man føle, at man gør en forskel, siger Arlette Benzen.
Bliver det ikke bedre med tiden, er artiklens to kilder enige om, at du bør se dig om efter et andet job.
/ritzau fokus/
Af Karen Würtz Klærke, Ritzau Fokus
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.