Det er ekstremt vigtigt at gøre et godt førstehåndsindtryk til en jobsamtale. Derfor er det helt afgørende, hvilket tøj du ifører dig. Førstehåndsindtrykket bliver nemlig dannet, så snart du træder ind af døren.
Selvom moden kommer og går, så er der dog nogle retningslinjer og faste regler, som gør sig gældende ved jobsamtalen. Dem har The Guardian samlet i en guide.
Den formelle samtale
Du bør tage det på, som du finder passende for det arbejde, du skal udføre. Hvis du ikke kender dresscoden hos den pågældende arbejdsplads, så tag hen til deres parkeringsplads og dan dig et indtryk af medarbejderne og deres tøj. Hvis du stadig er i tvivl, så tag et jakkesæt på, der ikke er alt for fint. Det går du aldrig galt i byen med.
Kvinder
Hvis du vælger at tage nederdel på, så må den ikke være for kort. Den må højst skære lige over knæet. Gå efter neutrale farver som sort, brun og mørkeblå. Om sommeren kan du dog godt iføre dig en lidt lysere farve.
Mønstre bør undgås, og hvis du er til pangfarver, så nøjes med at tage et tørklæde på, der er i en stærk farve.
Din trøje og dine sko bør være neutrale i både farve og snit. Hælene bør have en mellem højde.
Mænd
Du bør ty til de mørke farver - både når det kommer til tøj og sko. Hvis du har sorte sko på, så tag et jakkesæt på i sort, grå eller mørkeblåt. Vælger du derimod de brune sko, så tag et brunt eller mørkeblåt jakkesæt på. Ungå at mikse brunt og sort, og vælg altid læder frem for ruskind.
Undgå mønstre og andet på slipset, som kan distrahere arbejdsgiveren. Slipset bør istedet fuldføre outfittet, så match det med skjorten og jakkesættet. Det nemmeste er at vælge det ensfarvede.
Den afslappede business-stil
Nogle virksomheder vil gerne teste din evne til at iføre dig et passende outfit, og beder dig derfor om at iføre dig afslappet business-tøj. For begge køn gælder det her, at afslappede bukser og blazere kan mikses og matches. Slipset kan med fordel også blive løsnet, men der er en grænse for konformiteten.
Du skal aldrig bære jeans, sneakers eller t-shirts. Tøjet skal stadig have præg af business.
Kilde: The Guardian