Administration 

Gift ved første blik: En sovende arm og en diskret finger

Debat
Et par med en is hver holder i hånd
Michael Lundberg og Pernille Lundsgaard (Foto: DR)

Hvor stort er DR’s morgenmadsbudget? Kan man blive impotent af for meget hash? Hvor ligger Læsø, og er det virkelig så specielt at spise salt? Vor faste tv-kommentator har set tredje afsnit af ”Gift ved første blik”

”Gift ved første blik” er tilbage på DR, og som en service til Avisen.dk’s læsere bringer vi hver fredag morgen en gennemgang af ugens afsnit. Så kan du lave noget mere fornuftigt torsdag aften, men stadig sladre med på arbejdspladsen næste formiddag.

Og lad os bare være ærlige, du virker næppe helt unormal, hvis du står henne ved kaffeautomaten i dag og giver udtryk for, at ugens episode var lidt til den kedelige side. Jeg er ikke engang sikker på, jeg kan smide en nazi-reference ind denne gang.

Det er morgenen efter de fem pars bryllupsnat, og jeg er allerede skuffet, da Pernille og Michael toner frem arm i arm i ægtesengen.

– Vi har ikke haft sex, men vi kysser og nusser, og det er sådan, jeg gerne vil have det, siger Pernille, og enten lyver hun, eller også er vi vidne til et af de største plottwists siden det viste sig, at Bruce Willis var død i den dér film med ham den irriterende dreng.

Da vi sidst forlod parret var det som bekendt hende, der trak sneglespor hele vejen op af kirkegulvet. Nu brokker hun sig mest over, at Michael snorker. 

Sæsonens ældste par, Carsten og Jonna, har også sovet tæt omslynget.

– Det føles helt naturligt, siger Jonna, og Carsten giver hende ret.

Alle, der har prøvet det ved, at det er løgn, og at manden altid ender med mindst én sovende arm og en til gengæld søvnløs nat. Men Carsten er som bekendt ham, der har bygget en scene til sine møbler hjemme i kollektivet, så det er måske bedst at bare nikke og smile og lade distriktspsykiatrien tage den herfra.

– Vi er begge glade og ser fem til en ny dag, siger Jonna.

– Det er vi … hvis du siger det, så er vi det, tilføjer Carsten, der allerede har pantsat sine nosser for lidt feminint selskab.   

Michael og Christina har heller ikke haft sex, og man kan næsten lugte psykolog-Gerts angstsved gennem skærmen. For hvad vil hans chefer på DR ikke sige? Der er snart MUS-samtale, og Gert har som bekendt sat sin stilling ind på, at han kan få nogen til at bolle i fjernsynet.

– Har du sovet godt?, spørger Michael.

– Nej, du har snorket helt vildt, svarer Christina bistert.

Michael er ham, der samler modelfly, bare gerne vil have en langhåret kæreste, og som jeg tidligere har mistænkt for at være fra en anden planet. Men han har tilsyneladende allerede tillagt sig menneskelige egenskaber.

– Jeg får lyst til at kvæle dig, siger Christina, inden hun forærer ham en Hoptimist og en kaffekop i morgengave.

”Make every day a little more joyful,” står der på den. Det kan man da kalde blandede signaler. 

 

Et par ved en havn
Michael Dalgaard og Christina Lambertsen Foto: DR

De to resterende par har også kun snorket, og da de alle er kommet ud af fjerene spiser de morgenmad og får at vide, hvor bryllupsrejsen skal gå hen. Michael og Christina får juice og havregrød og skal til Fanø. Den anden Michael og Pernille får agurkestænger, gulerødder og tomater og skal til Samsø. Carsten og Jonna får franskbrød og tomater (igen) og skal til Ærø, mens unge Daniel og Samantha tilsyneladende ikke spiser noget, men skal til Bornholm. Morten og Mette får noget, der ligner brunkager og marmelade og skal til Læsø.

– Det skulle faktisk være et ret fedt sted, siger Morten.

– Det har jeg aldrig hørt om, tror jeg, siger Mette.

– Har du aldrig hørt om Læsø?, siger Morten.

– Det tror jeg ikke, siger Mette.

– Læsø-salt … det bruger jeg meget, siger Morten.

– Ja, salt? Det gør jeg også, siger Mette.

Bagefter gider Morten ikke rigtig bære hendes taske ud i bilen, og han er tilsyneladende fanget i det klassiske mande-dilemma, hvor man på den ene side synes en kvinde er irriterende uintelligent, på den anden side gerne vil knalde hende.

Mens han undrer sig over det med Læsø, undrer jeg mig mest over det med morgenmaden. Altså, den anden dag så jeg (ufrivilligt) det dér program på TV2 Fri, hvor Hans Pilgaard og Jørgen Leth kører rundt i Danmark, og hver dag fik de både smoothies og kager og alt muligt til morgenmad. Er DR’s madbudget virkelig så meget dårligere end TV2’s? Eller er det bare mig, der er kræsen? Måske, og det er jo også derfor, min kone og jeg ikke kan finde ud af at bo på hotel sammen. Fordi jeg bedst kan lide æg, pølser, bacon og melon, mens hun bedst kan lide hvidvin. 

Nå, men livsstilsekspert Julia Lahme forklarer os, at bryllupsrejser er fede, fordi man ikke skal op og på arbejde om mandagen, og så er der ellers ø-ferie for alle licenskronerne.

– Det her er da virkelig lækkert. Der er atmosfære, siger Carsten lakonisk, da parret checker ind på Ærø.

– Ja, det er romantik for alle pengene, siger Jonna, med samme indlevelse som Frøken Klokken lidt i midnat.

– Det må man sige, supplerer Carsten, i et toneleje, der ville få iltmasker i et fly til at falde ned.

– Carsten og Jonna har erfaringen fra andre forhold med sig, og den håber jeg de kan bruge aktivt, forklarer psykolog-Gert, der af uvisse årsager alligevel har valgt at indlogere parret på et værelse uden tv.

Imens diskuterer Pernille og Michael et ømtåleligt emne.

– Går du op i politik?, vil hun vide.

– Ja, svarer han klart.

Pernille er borgerlig og Michael er med egne ord ræverød og har stemt på Enhedslisten.

– Hvad har du sagt om, hvor vigtigt det er, at vi mener det samme?, spørger Pernille.

– Jeg har sagt, at det ikke er så vigtigt, at vi er enige, siger Michael.

Det han mener er, at det ikke er så vigtigt, at de er enige, så længe hun bare er enig med ham. Hans passiv-aggressive vibes fortsætter helt ind på værelset på Ballen Badehotel, også selvom Pernille gør sit for at bløde stemningen op. Hun hiver en flaske champagne op af en køler.

– Uh, den er god … også vinen, siger hun, mens kameraet zoomer ind på Michaels røv.
Hendes libido lider tilsyneladende ikke under, at Michael er stalinist, men hun virker usikker på, om hun snart får den forventede rusketur. Min erfaring siger mig dog, at hun ikke behøver være bekymret. For ligesom liderlige mænd godt kan se gennem fingre med, at kvinder aldrig har hørt om Læsø, så kan socialistiske mænd også godt have sex med borgerlige piger. Altså, med mindre de er blevet impotente af alt det hash.

Dagen efter prøver Pernille at skifte emne.

– Hvad spiser du normalt til morgenmad?, spørger hun.

– Müsli eller havregryn, svarer Michael.

Plain eller med sukker?, spørger Pernille.

– Nej, ikke med sukker, svarer Michael nedladende, og man savner helt, at Christina var her til at kvæle ham.

Et par i vandretøj ude ved en havn
Jonna Lis Pedersen og Carsten Thybo Nielsen Foto: DR
 

For Carsten og Jonnas vedkommende begynder næste dag med en svømmetur i havet. Carsten spiser noget tang, han har fundet i vandet og tvinger Jonna til det samme. DR’s morgenmadsbudget ER åbenbart til den lade side. Bagefter går de tur på stranden, og Jonna har en indrømmelse.

– Jeg havde forventet, det smagte mere af fisk, siger hun, men snakker bare om tangen.

Et par på en restaurant stirrer ud i intetheden
Daniel Aagaard og Samantha Charmeine Foto: DR

Imens tager unge Daniel og Samantha på tur til Hammershus Slotsruin, brummer omkring på mute i en times tid og køber to stykker brød på caféen.

– Jeg mangler lidt chokolade, siger Daniel, men snakker bare om sin croissant (klager over sexisme og/eller racisme kan i øvrigt sendes til redaktionen@avisen.dk, hvor redaktionschef Peter Bugge sidder klar til at besvare dem).

– Kan den spises?, spørger han Samantha og kigger på hendes bolle.

– Ja, den smager fint, jeg syntes bare det blev lidt meget i længden, siger hun.

­– Hm, siger Daniel.

– Den smager sgu helt fint, siger Samantha.

– Hm. Det var godt, siger Daniel.

­– Og croissanten? Ud over den manglende chokolade?, spørger Samantha.

– Okay, siger Daniel.

Bagefter sidder de med korslagte arme og kigger i stilhed ud over Hammershus i, hvad der forekommer som en halv times tid, og jeg savner næsten dengang, jeg købte en støvsuger til min kone i julegave.

 

Andensteds er Pernille og Michael tilsyneladende færdige med at snakke politik og diskuterer nu også mad. De spiser pariserbøf.

– Hvad er det her for noget snask?, siger Pernille og roder rundt i en bunke pickles.

– Relish, siger Michael autoritært.

– Det er sådan noget remoulade-noget, siger Pernille.

Bagefter debatterer de, om de skal bo i Rudkøbing eller Horsens, men jeg hører ikke rigtig efter, for jeg er blevet sulten og er ved at google, hvornår Netto lukker, og om jeg kan nå at købe ind til pariserbøf.

 

Et par på en terrasse
Mette Kragh og Morten Stokholm Foto: DR

Ugens episode afrundes af Morten og Mette, der først har været i karbad sammen (i badetøj, WTF) og nu diskuterer deres sandsynligvis kommende seksuelle samkvem. I mangel på andre højdepunkter er det dét her, dine kollegaer kommer til at diskutere fra aftenens afsnit. Morten siger nemlig, at han gerne vil have Mette til at skrive under på en samtykkeerklæring, inden de bliver alt for kødelige.

Det er delvist ment som en elegant måde at berøre emnet ”sex” på, delvist som en joke, men den falder lidt til jorden, al den stund at Morten godt kan minde om en af de fyre, hvor sådan en erklæring faktisk er nødvendig. Nå, men han finder en skabelon på avisen Informations hjemmeside og siger ord som ”mellemkød” og ”analsex” og jeg mister igen lysten til både hakket kød og pickles og så bimler og bamler min telefon lige pludselig. Jeg har fået en sms fra redaktøren.

– Du skal IKKE skrive ”analsex” i overskriften i morgen. Er du med?, skriver han.

Jeg sender ham en emoji med en aubergine og en donut og slukker telefonen.

– Måske en diskret finger i numsen, siger Morten inde i fjernsynet, og jeg bliver forvirret, for hvad er en diskret finger i numsen, og er den bedre end en indiskret finger i numsen og handler det om, at tv-holdet skal være med under akten, men helst ikke skal opdage det med fingeren?

Mette prøver at spille kostbar, men det er tydeligt, at hun i længden har tænkt sig at gøre ligeså lidt modstand som de danske tropper, da tyskerne kom den 9. april (hov, så lykkedes det på en måde alligevel med den nazi-reference).

 

Vi ses i næste uge, hvor der forhåbentlig er nogen, der knalder. Om ikke andet, så for psykolog-Gerts skyld.

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter og freelancejournalist. Foto: Privat

tatovering
Nyheder

Farvestoffer forbydes: Svært for tatovører

fillippinerne
Nyheder

Voldsomt uvejr:

Mindst 40 dræbt 

En familie med ski
Rejser

Ny ski-destination vinder frem

en træner med sort mundbind
Sport

Brøndby-chef: Fat det nu - vi vil kæmpe med om top-3

Gule blade på et træ i solen
Livsstil

Sidste udkald før vinteren rammer haven: Det skal du huske

et fly tæt på nogle små huse
Rejser

Verdens største fly på vingerne igen

en blond svømmer
Sport

Jeanette Ottesen:

En træner prøvede at kysse mig

et kort over haiti
Krimi

17 amerikanere kidnappet i Haiti

en lotto kupon
Nyheder

Lotto-glæde:

Østjyde vinder 19 millioner

En sauna
Krimi

Familie på fire dør i sauna på luksushotel

Lars Løkke i Folketingssalen
Nyheder

Løkke: Vil skære i SU og ønsker regionalt opgør

En lygtepæl med politibånd om
Krimi

Blev fundet i kritisk tilstand på vejen

mand med bagværk
Film og TV

Røg ud af bagedysten:

Det var helt i orden

flaske med alkohol
Nyheder

18 russere døde:

Drak hjemmebrændt

thomas blachman poserer
Kendte

Blachman: Ordblindhed

fik mig ind i musikken

græskar i bunke
Krimi

Halloween-hærværk:

Smadrede flere

hundrede græskar  

blomster og lys på trappe
Krimi

Kongsberg-drabene:

Her er ofrene

politibil med påskriften politi
Krimi

Fodgænger dræbt

i færdselsulykke 

Nyheder

Jens Rohde:

Ingen kan styre mig

teknikere undersøger lejlighed
Krimi

Norsk politi: 37-årig

kan ikke afhøres 

mcdonalds skilt
Nyheder

Burgersultne bilister

skaber trafikkaos

rød paraply i gadebilledet
Nyheder

Gråt og vådt: 
Efterårsferien byder

på typisk efterårsvejr 

mand jubler ved siden af kæmpegræskar
Helt vildt

Her er vinderen af

DM i Kæmpegræskar

brandbil under udrykning
Krimi

Person fundet død

i udbrændt villa 

stearinlys ved gerningssted
Nyheder

Kongsberg-drabene:

Sætter navne på ofrene

Sofie Østergaard og Sebastian Richelsen
Kendte

DR-vært mor igen:

Dramatisk fødsel på

badeværelset

Smadret rude med alarmskilt
Nyheder

Pas på tyven:

Indbruddene stiger

i efterårsferien

Nyheder

Borgerligt støtteparti:

Pilen peger på Pape

Butik med grøntsager udenfor
Nyheder

Efter fund af mus og lort:

Lukker butik på stedet

Dronningen nipper til et glas
Kongelige

Dronningen dropper alkohol

Ronaldo og Solskjær
Sport

Fodboldklub flyver i ti minutter for at nå frem til kamp

Togstamme i mørke
Nyheder

Person død – blev ramt af tog

Ødelagt tempel
Nyheder

Jordskælv og kraftig strøm koster 14 livet 

spænding om omdans
Kendte

Farvel til Freja Kirk og Claudia Rex

Pengesedler og mønter
Nyheder

Kommuner ændrer skatten: Se hvor skatten stiger og falder

væltet gyllevogn
Krimi

Gyllevogn væltet i grøften
- stort udslip

natteliv i gaden
Nyheder

Større dansk by
tæt på forbud
i nattelivet

elmåler
Livsstil

Elpriser på himmelflugt

- sådan kan du spare

claus elming
Kendte

Claus Elming:
De ryger ud af
Vild med dans i aften

bålplads i naturen
Livsstil

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

proteinsalat
Mad og drikke

Risiko for forgiftning

- salat kaldes tilbage

sommerhus med dansk flag
Livsstil

Luk sommerhuset ned

og spar penge hele vinteren

prins william taler
Kongelige

Prinsen langer ud

efter milliardærer 

biler på motorvej
Nyheder

Efterårsferie: Her forventes tæt trafik og kø

dansere poserer
Underholdning

Vild med dans tog

fusen på sangstjerne 

Karen Ellemann, Henrik Qvortrup og Pia Kjærsgaard
Underholdning

Pia K. og Qvortrup:

Springer ud som

realitystjerner

headset ligger ved computerskærm
Krimi

El-selskab politianmeldt:

Snørede forbrugerne

fængselsbetjent lukker port i fængsel
Nyheder

Danmark sakker bagud:

Selv Albanien er bedre 

Prins Christian
Underholdning

Prins Christian fylder 16:

Skubbes frem i spotlyset 

Q8-logo
Nyheder

Nu over 14 kroner:

Benzinprisen sætter

rekord

rød bygning set på afstand
Krimi

Gymnasieelev i koma:

Faldt ud af vindue

på studietur

bill clinton i profil
Nyheder

Clinton indlagt

på hospitalet 

til salg skilt foran hus
Livsstil

Flere boligsælgere 
sætter prisen ned 

mand sidder med mundbind
Nyheder

Rigmand kendt fra

tv-serie får livstid 

Vild med dans
Kendte

Vild med dans:

De ryger ud

Skolevalg
Nyheder

Socialdemokratiet:

Størst ved skolevalg

Rejser corona
Nyheder

Flyselskaber: Nul mundbind i Skandinavien

drab
Krimi

Bizar sag:

Dræbt med ildrager

Beatles
Film og TV

Ny Beatles-dokumentar: Her er traileren

Norge terror
Nyheder

Barndomsven: En tikkende bombe

Lastbil
Nyheder

Voldsomme billeder: Lastbil væltet

Tanja Larsson
Nyheder

Bolig-rod:

Ordfører trækker sig

Espen Andersen Bråthen
Krimi

Norsk terror: Her er han

Støjberg
Nyheder

Bekymret over Støjbergs pressemeddelelse

Tour de france
Nyheder

Kronprins Frederik:

En stor dag 

En stor bunke af skrabelodder
Helt vildt

Skrabede kæmpe gevinst:

Pengene falder på 

på et tørt sted

En norsk politibetjent under et pressemøde om sagen
Nyheder

Efterretningstjeneste:

Angreb fremstår som terror

Rasmus Bjerg tæt på han står op ad et teater tæppe
Underholdning

Premiere udskydes:

Dansk film minder

om angreb i Norge

Anders Matthesen med begge hænder på sine kinder han ser eftertænksom ud
Underholdning

Matthesen udgiver livsstilsbog:

Træt af falske profeter

Pressebillede af Lisbet Dahl i lyseblå satinbluse og smil.
Kendte

Lisbet Dahl stopper

i Cirkusrevyen

To børn leger på en gynge. Man ser dem med ryggen til.
Krimi

Børnehavebørn finder

tre poser med kokain

på legeplads

Kong Harald i sort smoking og alvorligt udtryk
Kongelige

Norges konge er

rystet over angreb

Et faldefærdigt rødstenshus med slidt tag.
Nyheder

Danmarks BILLIGSTE

hus er solgt

En pige med det omtalte legetøj
Nyheder

Farligt legetøj: Trækkes

tilbage på stribe

Iben Hjejle og Casper Christensen på den røde løber. Hun kigger den ene vej. Han kigger den anden.
Kendte

Iben Hjejle: Her gik

det galt med Casper

En pil stikker ud af en væg ved en elboks eller postkasse.
Nyheder

Drabssigtet dansk statsborger

samarbejder med politiet

En række lastbiler på en rasteplads.
Nyheder

Klimarådet: Lastbiler

skal køre på el 

Nyheder

Dansk statsborger stod bag

dødeligt angreb i Norge

Nyheder

Døde og sårede i angreb med bue og pil i Norge

masser af tal på computerskærm
Nyheder

Hackere brød ind i kommuner:

Snød sig til 180.000 skattekroner