Forfatter: Peter Madsen fandt sin far død og vendte ham ryggen

Krimi
Peter Madsen var seks år, da han skulle vælge mellem sin mor og far. Han valgte faren og slap for ballade. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv)

Den drabssigtede Peter Madsen vil formentlig få tilført et nyt bind om sit liv. Forfatteren Thomas Djursing arbejder med artikelserie, der kan ende med en opfølger til "Raket-Madsen - Danmarks gør-det-selv astronaut".

Da den drabssigtede Peter Madsen for mange år siden fandt sin far død, gik han ikke hen til ham.

Det fortæller journalist og forfatter til bogen "Raket-Madsen - Danmarks gør-det-selv astronaut" Thomas Djursing til BT.

Peter Madsen så faren gennem en rude, liggende halvt ude af sengen, men Peter Madsen vendte sig og gik og ringede til myndighederne.

Dengang var den nu 46-årige Peter Madsen netop rundet 18 år og var flyttet i ungdomsbolig. Med farens død blev der sat et punktum for et liv, hvor faren drak, sloges og tævede Peter Madsens brødre.

Peter Madsen var farens yndling og slap for prygl. Og da Peter Madsen var seks år, og forældrene skulle skilles, vidste Peter Madsen godt, at han skulle vælge at bo hos faren. Så slap han for ballade.

Opvækst med svigt

Til Thomas Djursing har han sat ord på oplevelsen: "Hvad fanden er det for nogle forældre, der giver mig sådan et valg?".

Overfor BT beskriver Thomas Djursing Peter Madsen som en kompliceret mand, der kunne kaste sig hovedkulds ud i skænderier, være stolt, ekstrem og for meget. Men også en mand, som var kærlig, god og inspirerende.

Peter Madsen er formet af en opvækst med svigt, fortæller Thomas Djursing til avisen. Moren var ung og havde mange forskellige mænd, mens faren ifølge Djursings beskrivelse var grov, racistisk og så ned på kvinder:

- Han var jaloux, og han drak og sloges. Når døren blev lukket på Centralhotellet i Skælskør, hvor familien boede, blev brødrene tævet, siger Thomas Djursing til BT.

Modsætning til faren

Da faren dør vil Peter Madsen ikke have noget fra ham. Han udtrykker ikke et had, men han siger til Thomas Djursing, at han definerer sig i komplet modsætning til sin far:

- Peter Madsen lever i et åbent forhold, drikker ikke, og han er alt andet end racistisk. Og han har aldrig selv fortalt, at hans barndom var dårlig.

Bog nummer to?

Thomas Djursing følger retssagen mod Peter Madsen og forbereder i samarbejde med Saxo en længere artikelserie. Artiklerne skal ifølge BT udgives inden juul og vil muligvis blive samlet til en bog.