Fnat-angreb på skole: Koster næsten en million

I nogle af tilfældene var der tale om skorpefnat. (Foto: Foto: Sven Teschke/Wikimedia Commons)

Der er ikke penge at hente i kommunekassen for Kobberbakkeskolen i Næstved. Den må selv betale regningen for en omfattende rengøring efter stort udbrud af fnat.

Der er ingen hjælp at hente for Kobberbakkeskolen i Næstved. Den må selv finde pengene til en omfattende rengøring, der er løbet op i omkring 800.000 kroner. Det skriver Sjællandske.

Rengøringen var en nødvendig indsats, da der midt i december sidste år udbrød fnat på skolen, og nu siger kommunens ansvarlige udvalgsformand, at der ikke kan hentes ekstra midler i kommunekassen:

- Skolerne har deres egne budgetter, og det skal kunne rumme, når der sker noget uforudset som et fnatudbrud. Der er desværre ingen frie penge, siger Lars Hoppe Søe (R) til avisen.

Det var ikke kun skolens godt 12.000 kvadratmeter der fik en ordentlig overhaling. Over 130 elever og medarbejdere kom også i behandling for fnat.

I nogle af tilfældene havde smitten udviklet sig til den mere smitsomme norske fnat, som også kaldes skorpefnat, skriver Sjællandske.

Fnat-regningen betyder, at skolen har et samlet underskud på 2,1 millioner kroner.

Det klør

Fnat forårsages af fnatmiden. Symptomerne er blandt andet intens kløe og hudforandringer.

Smitten ved almindelig fnat sker ved hudkontakt, mens skorpefnat, der er meget smitsom og tidligere hed norsk fnat, smitter ved berøring. Fnat forsvinder ikke af sig selv og skal behandles.