Fik aflivet deres hunde: Nu får de stor regning
Søren Bruun og Anders Bruun har indtil 1. januar til at komme indsigelser overfor en kæmperegning fra Fyns Politi. Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix/arkiv
Sagen om aflivningen af de to hunde Frigg og Marley kan meget vel få et efterspil. Fyns Politi har nemlig sendt ejerne en regning på 240.000 kroner.

I november blev hundene Frigg og Marley aflivet, og nu står ejerne, Søren Bruun og Anders Bruun, med en regning på knap 240.000 kroner i hånden.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

I tre år ventede kammeraterne Søren Bruun og Anders Bruun på, at hundenes skæbne skulle blive afgjort, og i november blev det ved Højesteret afgjort, at hundene tilhørte en forbudt hunderace. I november blev hundene aflivet og forleden dumpede der et brev fra Fyns Politi ind ad døren.

239.879 kroner står der på regningen, som dækker anbringelse af Frigg og Marley på pension i den tid det maraton-agtige juridiske tovtrækkeri har stået på.

Det er første gang, at hundelovens forbudsliste er blevet afprøvet ved Højesteret. Sagen danner dermed grundlag for den fremtidige fortolkning af lovgivningen. Af samme grund kommer politiets brev meget bag på hundeejer Søren Bruun, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det er blevet sagt i Højesteret, at det er en principiel sag, og at der ikke er nogen, der skal opretholde sagsomkostningerne. Så jeg kan ikke forstå, hvordan Fyns Politi mener, de kan lave en sådan opkrævning, siger Søren Bruun, og mener, at politiet ikke lytter til Højesteret.

Søren Bruun mener ikke, det er hans skyld, at hundene har boet på pension i tre år.

- Det er ikke min skyld, at sagsbehandlingen har taget så lang tid. Så uanset hvad kan de ikke tørre det hele af på os, siger han til avisen.

Poul Hvilsted, der repræsenterede de to hundeejere i Højesteret, er overrasket over kravet om betaling:

- Jeg er overrasket over, at Fyns Politi ikke har forstået, hvad Højesteret har signaleret - ganske tydeligt - i deres dom. Navnligt at sagen er af principiel karakter, og at hundeejerne derfor ikke bør pålægges en regning, siger Poul Hvilsted til Fyens Stiftstidende.

Søren Bruun og Anders Bruun har indtil 1. januar til at komme med indsigelser mod betalingskravet. Og det kan meget vel ende med en ny retssag - denne gang om den store regning.