Tirsdag er en stor valgdag i kapløbet om at blive USA's næste præsident. Bliv klogere på dagen her:
* Hvad er Super Tuesday?
Super Tuesday blev udviklet i 1988 og har siden været en tradition ved de amerikanske primærvalg. I år holdes det 1. marts, hvor 12 delstater og et enkelt oversøisk territorium holder enten primærvalg eller caucus, der på dansk kendes som vælgermøder.
* Hvad er på spil?
Omkring en fjerdedel af alle delegerede. Det er dem, der i sidste ende skal pege på, hvem de ønsker som præsidentkandidat for partierne. Hos Republikanerne er der 595 delegerede på spil, mens der hos Demokraterne er 1004 på spil. En republikansk kandidat skal bruge 1237 delegerede for at vinde partiets nominering. Demokraterne skal have 2383.
* Hvor skal der stemmes?
Alabama
Alaska (republikansk caucus)
Arkansas
Colorado (demokratisk caucus)
Georgia
Massachusetts
Minnesota
Oklahoma
Tennessee
Texas
Vermont
Virginia
Demokraterne har desuden caucus i Amerikansk Samoa, mens også Democrats Abroad tirsdag begynder at stemme på den foretrukne kandidat, men over flere dage.
Republikanerne har valgrelaterede begivenheder i Colorado, North Dakota, Wyoming, Amerikansk Samoa og Guam, men der bliver ikke stemt og uddelt delegerede.
Kilder: Bloomberg News, The New York Times, CBC News, BBC
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.