Et år efter drabet på hendes søster: Hvorfor skulle lige hun slås ihjel

Krimi
Den myrdede søster til Louise Borglit ønsker ikke at deltage i en egentlig mindehøjtidelighed i Elverparken på årsdagen for drabet. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv)

Det er svært at bo lige ved et sted, hvor man ikke har lyst til at færdes, siger søsteren til Louise Borglit, som blev myrdet for et år siden.

Søsteren til den myrdede højgravide makeupkonsulent Louise Borglit mindes dagligt om den skæbnesvangre aften for i dag præcist et år siden.

Her blev Louise Borglit brutalt myrdet i Elverparken i Herlev. Søsteren, Susanne Borglit, håber, at de seneste dages fornyede opmærksomhed om mordet kan føre til en anholdelse af gerningsmanden:

- Hvis han bliver anholdt, vil vi kunne få noget ro. Og vi vil måske kunne få svar på, hvorfor lige hun skulle slås ihjel. Hvis vi kunne få lukket sagen, kunne vi få lov til bare at sørge, siger Susanne Borglit til BT. Hun tilføjer, at familien har brug for at kunne komme videre:

- Og selvfølgelig skal der ikke rende en mand frit rundt, som kan finde på at gøre sådan nogle ting. Han skal naturligvis straffes for det. Jeg kan slet ikke rumme, hvis der er en, som skal få lov til at slippe fra det her. Det kan jeg næsten ikke holde ud. Hvad hvis han nu laver noget lignende igen?

Video frigivet

Forleden frigav Københavns Vestegns Politi for første gang billedmateriale fra mordaftenen. Et utydeligt videoklip viser en person, der formentlig er identisk med den mand, et vidne så, komme ud fra Elverparken umiddelbart efter gerningstidspunktet.

Vi går uden om

Susanne Borglit og hendes to døtre på 8 og 11 år bor tæt på, hvor Louise Borglit blev myrdet, og døtrene går dagligt forbi gerningsstedet og bliver mindet om det.

- Det er svært at bo lige ved et sted, hvor man ikke har lyst til at færdes. Der er ingen af os, der lige går ned i parken. Det gør vi ikke. Vi går uden om, når vi henter pigerne fra skole. Det er åndssvagt, men sådan er det bare. Måske bliver det anderledes senere. Men lige nu har jeg svært ved at gå forbi det sted, hvor hun lå, siger Susanne Borglit til avisen.

Kigger på person

Siden politiet frigav videoklippet torsdag er der kommet en række henvendelser. I hvert fald en af dem handler om en konkret person. Den henvendelse undersøges nærmere.