Er du skyldig? Din hund hader, når du gør dette


Der er ikke noget bedre end at give hunde-bamsen et ordentligt kram. Men måske kan din hund slet ikke lide det?
(Foto: Foto: Scanpix/modelfoto)

Stop med at kramme din hund. Otte ud af ti hunde hader det og bliver stresset af det.

Du ved det sikkert godt, men har måske ikke skænket det en tanke. Men når du giver din hund en ordentlig knuser, så stritter den faktisk lidt i mod.

Og det er der en god grund til.

Hunde kan bare ikke det der menneske-pjat med at kramme og give knusere. De vil bare kæles med og have hvisket søde ord, så har de det godt.

Et studie udført af den respekterede engelske hundeekspert, Stanley Coren, viser nemlig, at din hund hader at blive krammet.

Hunden holder kun dine kram ud, fordi den elsker dig ligeså meget, som du elsker den.

Men den ikke kun hader at blive krammet. Den bliver faktisk også stresset af det.

Stanley Coren forklarer til Psychology Today, at hver gang vi krammer en hund, så stiger dens angst- og stressniveau.

Stanley Coren har gennemgået 250 tilfældige billeder af hunde, der bliver krammet, og man kan se tegn på stress og angst hos ikke færre end 81,6 procent af hundene.

Hunden føler sig ganske simpelt låst fast i dit kram. Den bliver stresset, fordi den føler, at den ikke kan stikke af, hvis der skulle opstå en fare.

Et sikkert tegn på, at hundens stress-niveau stiger er, når den vender hovedet bort fra dig, når man kan se de hvide kanter i dens øjne, eller når den lægger ørerne ned.

Et andet tegn kan være, at den slikker sig om munden, eller slikker dig i ansigtet. Og det betyder altså ikke gensidig kærlighed, men snarere: “Giv venligst slip på mig”.