Dømt for vold mod Papes forlovede: Nu langer han ud efter Lars Løkke

Krimi
"Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse", skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen blandt andet på Twitter. (Foto: Foto: Linda Kastrup og Bax Lindhardt /Ritzau Scanpix)

Den 34-årige mand, som blev dømt for at slå Søren Pape Poulsens kæreste, frygter, at Lars Løkke Rasmussen har skadet hans omdømme.

I sidste uge blev en 34-årig mand fra Slovakiet idømt 40 dages fængsel for vold justitsminister Søren Pape Poulsens forlovede, Josue Vasquez.

Nu står slovakken frem og forklarer, at han frygter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har påvirket sagen på det sociale medie Twitter. 

Statsminister skrev på det sociale medie en reaktion på, at den 34-årige mand, der arbejder som advokat i sit hjemland, slog Josue Vasquez med en knytnæve i hovedet under en bytur i det københavnske natteliv.

Statsministeren skrev: "Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue".

Overfor Radio24syv kalder den 34-årige Lars Løkke Rasmussens tweet for "vanvittigt" og siger:

- Jeg synes ikke, det er særlig klogt at gøre, før en dommer har slået det fast. Han burde ikke have gjort det. Jeg ved ikke, om det har påvirket noget, men jeg synes ikke, det er i orden at skrive, at nogen er skyldig, før de faktisk er dømt.

Advokat om Løkke: "Foruroligende"

Forsvarsadvokat Mette Grith-Stage sagde allerede dagen efter statsministerens tweet, at han var gået langt over stregen ved at forudsætte, at der lå et hadmotiv i overfaldet:

- Det er udmærket, at statsministeren udtrykker sin sympati, men set i lyset af, at den sigtede nægter sig skyldig, er det uhensigtsmæssigt og upassende, at statsministeren kommer med en udtalelse, hvor han forudsætter at den sigtede er skyldig, sagde Mette Grith-Stage til BT.

Dommere: Ikke had

Den 34-årige blev dømt i Københavns Byret, hvor dommeren og de to domsmænd ikke fandt beviser for, at der var var tale om en hadforbrydelse, men kendte ham skyldig i at have tildelt Josue Vasquez et knytnæveslag i hovedet.

Kan skade omdømmet

Den 34-årige forklarer til Radio24syv, at han ikke har noget imod homoseksuelle og frygter, at statsminissterens tweet vil skade hans karriere og omdømme som advokat:

- Det var vanvittigt, at nogen kunne se mig som en, der ikke kan lide homoseksuelle. Det var skørt. Der er mange beviser i mit liv på det modsatte. Selv partneren i mit firma er homoseksuel. Jeg har brugt meget tid sammen med ham. Der er intet, som på nogen måde kan få nogen, der kender mig, til at tro, at jeg ikke kan lide homoseksuelle, siger han til radiostationen.

Ud over fængselsstraffen udvises manden med indrejseforbud i seks år.