DF-profil raser over kage fra Bilka: Nu svarer kæden igen
Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Kenneth Kristensen Berth Foto: Jens Dresling / Scanpix / Ritzau
DF-profilen Kenneth Kristensen Berth kritiserer Bilka for at lade muslimer fylde for meget i deres butikker. Bilka svarer igen med VM-, Valentines-, og julekager.

Politikeren Kenneth Kristensen Berth (DF) er ikke helt tilfreds efter en shoppetur i Bilka. Han faldt nemlig over en kage med påskriften "Eid Mubarak." Det er han blevet så fortørnet over, at han har delt et opslag på Facebook med teksten:

"Nu holder det simpelthen op!
Se hvad jeg fandt i Bilka! En glædelig Ramadan-afslutningskage.....!
Det tager da helt overhånd efterhånden!!!"

 

Han mener, at kagen er et udtryk for, at der er alt for mange muslimer i Danmark.

- Muslimerne må gerne fejre Eid Mubarak, det gjorde de også for 25 år siden. Men dengang kunne man ikke finde en Ramadan-kage i Bilka, siger Kenneth Kristensen Berth til Avisen.dk og uddyber:

- Det er et udtryk for, at der er kommet så mange muslimer til Danmark. Det er dybest set problemet, siger han.

Bilka lader muslimer fylde for meget

Han mener, at Bilka inviterer den muslimske kultur inden for dørene, når kæden laver en Eid Mubarak-kage.

- Der er nogle folk, som spiller med på det, som lader islam få en mere tydelig rolle i det danske samfund, og det gør Salling Group (Salling Group ejer Bilka-kæden, red.), ved at udvikle produkter, som er målrettet den her religiøse minoritet, siger Kenneth Kristensen Berth.

Han forklarer, at han intet har imod muslimer som befolkningsgrupper, men at han ikke bryder sig om islam og dens, ifølge ham, kendetegn som undertrykkelse og kvindefjendskhed.

- Det tager man jo også med ind i sin butik, når man laver sådan en kage, siger han.

Bilka forsvarer deres kage

Bilka tager dog kritikken helt roligt. De fortæller i et skriftligt svar, at de har kager til alle højtider, og at det står alle frit for ikke at købe kagerne, hvis man ikke har lyst.

- Bilka har kager til enhver lejlighed. Det gælder Eid, men også julekager, Valentines Day-kager, VM-kager, kager til fødselsdagsfesten og mange andre anledninger. Det er naturligvis helt frivilligt, om man ønsker at købe dem, skriver Kasper Reggelsen,
Media Relations Manager i Salling Group i et skriftligt svar til Avisen.dk.