Om tre år vil langt flere end tidligere rende rundt med studenterhuen let på skrå.
Region Hovedstaden har nemlig i år fået 10.295 ansøgere til de gymnasiale uddannelser og 2.739 til HF-udannelser, og det er det højeste antal ansøgere nogensinde og 1.109 flere end for bare tre år siden, det skriver Berlingske.
Og gymnasiernes succes tilskrives manglen på et ordentligt alternativ, mener ekspert.
"Jeg tror, det skyldes, at tilbuddene på erhvervsuddannelserne ikke er gode nok. Der er for få praktikpladser, og det er for usikkert. Der mangler simpelthen et ordentligt alternativ til det almene gymnasium," siger Jens Boe Nielsen, formand for Rektorforeningen til avisen.
Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning på DPU ved Aarhus Universitet, forudser, at stigningen i antallet af elever på gymnasierne kan betyde, at flere vil komme til at tage en erhvervsuddannelse efter gymnasiet. Det gør ti procent af alle studenter i dag.
"Der er en udbredt oplevelse af, at hvis man skal vælge den sikre løsning, så skal man vælge en gymnasial uddannelse. For der risikerer man ikke at stå uden en praktikplads og uden sikkerhed for, at man kan gennemføre sin uddannelse," siger Noemi Katznelson til Berlingske.
Men stigningen på de almene gymnasier er helst ikke en tendens, der skal fortsætte, pointerer Neomi Katznelson.
Der er nemlig også brug for arbejdskraft inden for erhvervsuddannelsesområdet. Og hvis fordelingen bliver alt for skæv, så kommer vi til at mangle faglig uddannet arbejdskraft.
Kilde: Berlingske