DBU vil reducere bestyrelsen markant

Sport
Det er mere effektivt med en mindre bestyrelse, og det er meningen, at bestyrelsen i fremtiden skal arbejde mere strategisk og overordnet, siger DBU's formand, Jesper Møller. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Dansk Boldspil-Union ønsker at reducere sin bestyrelse fra 16 til 7 medlemmer, siger formand Jesper Møller.

En omfattende strukturændring er på vej i bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Når der lørdag afholdes repræsentantskabsmøde, skal der stemmes om en ændring, der blandt andet vil medføre, at DBU's bestyrelse reduceres fra 16 til 7 medlemmer.

Det skriver DR.

- Det er et led i en modernisering af vores organisation, som der har været et stort ønske om.

- Det er mere effektivt med en mindre bestyrelse, og det er meningen, at bestyrelsen i fremtiden skal arbejde mere strategisk og overordnet, siger DBU's formand, Jesper Møller, til DR.

Ændringen kommer efter, at en såkaldt politisk kommission har analyseret DBU's struktur. Rapporten slog fast, at en mindre bestyrelse stærkt kan anbefales.

Ni bestyrelsesmedlemmer mister deres poster, og det kommer blandt til at gå ud over DBU's lokalunioner, hvor formændene hidtil har været sikret hver en plads i bestyrelsen.

I fremtiden vil lokalunionerne fra Jylland, Fyn, Sjælland, København, Lolland/Falster og Bornholm skulle enes om at finde en næstformand samt to bestyrelsesmedlemmer til at repræsentere sig i bestyrelsen.

Hvis ændringerne bliver vedtaget, træder de i kraft fra 2019.

/ritzau/