Canadas parlament lukker i fem uger

Premierminister Justin Trudeau holdt god afstand til de forsamlede journalister og fotografer, da han fredag holdt pressemøde uden for sin bolig i Ottawa fredag. Hans kone er smittet, så familien er i karantæne. (Foto: Blair Gable/Reuters)

Canada vil hjælpe borgere, der kommer i klemme på grund af coronavirus, lover karantæneramt premierminister.

Canada lukker sit parlament i fem uger for at forhindre smitte med coronavirus. Det har parlamentsmedlemmerne besluttet fredag.

Alle partier var enige om at lukke ned i fem uger og arbejde hjemmefra. Underhusets formand, Pablo Rodriguez, siger, at medlemmerne hurtigt kan indkaldes igen, hvis situationen kræver det.

- Det lader til, at vi går ind i en ny fase nu, siger premierminister Justin Trudeau.

Han er i karantæne og arbejder hjemmefra, efter at hans hustru, Sophie, er blevet smittet med coronavirus. hun blev testet positiv efter en rejse til Storbritannien.

Trudeau lover, at regeringen vil komme med en økonomisk hjælpepakke inden for de næste dage.

Pakken skal blandt andet hjælpe de canadiere, der kommer i klemme økonomisk på grund af virusset.

- Vi vil ikke have nogen canadiere til at bekymre sig om, hvorvidt de vil kunne betale husleje og hvorvidt de kan købe dagligvarer eller tage sig af deres børn og ældre familiemedlemmer, siger premierministeren.

- Canadas regering kommer med en betydelig hjælpepakke i de kommende dage, siger han.

Som en lang række andre lande har Canada skærpet sine rejsevejledninger og beder nu om, at canadierne undgår alle rejser, der ikke er strengt nødvendige.

Canada meldte fredag om 157 bekræftede smittetilfælde, en stigning på 19 i forhold til torsdag.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters