Den britiske presse er generelt tilfreds med premierminister David Camerons løfte om en folkeafstemning om EU-medlemskab, men advarer om, den konservative regeringsleder tager et stort sats.
Højreorienterede aviser hyldede onsdagens løfte som en behændig politisk manøvre, der vil pacificere den euroskeptiske fløj af Camerons konservative parti, der længe har været dybt splittet over Storbritanniens forhold til Den Europæiske Union.
- Javel, hr. statsminister, buldrer tabloidavisen Daily Mail på forsiden torsdag med henvisning til den for år tilbage populære tv-serie. Avisen tilføjede: "Gå nu videre og afslut jobbet, Cameron".
The Telegraph skriver, at "det var et dristigt og betydningsfuldt skridt, og ét som fortjener den ypperste ros".
I onsdagens længe ventede tale lovede Cameron at afholde en folkeafstemning inden udgangen af 2017 og give vælgerne valget mellem at forblive i eller forlade EU - vel at mærke på den betingelse, at de konservative vinder det næste valg i 2015.
Cameron sagde, at ønsker at genforhandle betingelserne i Storbritanniens EU-medlemskab, før han overlader afgørelsen om en nye aftale til vælgerne.
Det udløste kritik fra de europæiske partnere, som beskylder briterne for at forsøge at vælge og vrage og håndplukke sine egne regler.
Men The Times insisterer på, at "dette var en tale med Europas interesser på hjerte. Ikke kun Storbritanniens".
- Cameron har ikke skabt et problem, men belyst et, skriver det højreorienterede dagblad.
- Det øvrige Europa må slutte sig til ham og løse det, mener The Times.
Avisen ledsager holdningen med et brev underskrevet 56 virksomhedsledere, der alle støtter Camerons holdning. Herunder den administrerende direktør for London Stock Exchange og bestyrelsesformanden for Standard Chartered Bank.
- Det her er en europæisk politik, som vil gavne erhvervslivet og beskæftigelsen i Storbritannien, mener underskriverne og afviser bekymringen fra andre fremtrædende personer fra britisk erhvervsliv om, at udsigten til en afstemning vil skabe usikkerhed.
The Times tilslutter sig dog synspunkter i Financial Times og The Guardian om, der begge karakteriserer Camerons forslag som højt spil på et tidspunkt, hvor de 27 EU-lande fortsat vakler på grund af krisen i eurozonen.
Cameron "bør ikke undervurdere det fjendtlige raseri, han får rettet mod Storbritannien ved umotiveret at anstifte en ny krise, da den eksisterende krise i sig selv er udmattende nok", skriver The Guardian.
/ritzau/AFP
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.