Bragede gennem facade: Formodet bankrøver melder sig selv

Krimi
Efter mere end en måneds efterforskning har Københavns Vestegns Politi tilsyneladende fået et gennembrud i efterforskningen af et voldsomt bankrøveri i Glostrup. (Foto: Foto: Politi.dk/Free)

En mand med bopæl i Sverige er blevet fængslet for bankrøveri i Glostrup i marts, hvor facade blev torpederet.

Efter mere end en måneds efterforskning har Københavns Vestegns Politi tilsyneladende fået et gennembrud i efterforskningen af et voldsomt bankrøveri i Glostrup.

En 26-årig mand blev torsdag anholdt, og i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup blev han fredag varetægtsfængslet i knap to uger til 18. maj.

- Han henvender sig på en politistation lidt før fem i går eftermiddags. Vi ved endnu ikke, hvad hans rolle i røveriet har været, men han har i hvert fald en eller anden aktie i det, sagde vagtchef Lars Guldberg tidligere fredag til Ekstra Bladet.

Det voldsomme røveri fandt sted om morgenen 29. marts. I en ældre Volvo bragede to maskerede røvere gennem glasfacaden hos Danske Bank på Roskildevej, inden de med en pistol truede de ansatte til at udlevere penge.

Efter røveriet fandt politiets efterforskere en flaske ammoniak med svensk etiket i røvernes bil. Derfor mener man, at gerningsmændene kan være svenske.

Ifølge Ritzaus oplysninger har den anholdte bopæl i den svenske by Uppsala nord for hovedstaden Stockholm.

Både politikommissær Hans Tonnesen og anklager Helene Herborg afviser at kommentere sagen.

Fredagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre, så offentligheden kan ikke få at vide, hvilken rolle den 26-årige menes at have spillet i forbindelse med røveriet.

/ritzau/