Gennemstegt kød øger risiko for kræft
Bestiller du din bøf gennemstegt, når du er på restaurant, så beder du i realiteten om en højere kræftrisiko.
Risikoen for kræft stiger, når din bøf er stegt længe ved høje temperaturer.
Adskillige undersøgelser har påvist at - især pande- og grillstegt - okse- og svinekød øger risikoen for flere forskellige kræftformer med helt op til 40 procent.
Senest har en undersøgelse af pandestegning vist, at risikoen for prostatakræft steg med 40 procent, hvis personer spiste gennemstegte hakkebøffer 2,5 gange om ugen.
En 12-årig undersøgelse fra Texas viste at risikoen for blærekræft stiger til det dobbelte, hvis man foretrækker sin bøf 'welldone' - gennemstegt.
Læs også: Stof i rødvin blokerer dannelse af fedtceller
Undersøgelsen baserede sig på et studie af over 1750 personer, hvoraf halvdelen havde blærekræft.
Gruppen, der spiste mest rødt kød (altså okse- eller svinekød) havde næsten 1,5 gange større risiko for at udvikle blærekræft end de deltagere, der spiste mindst rødt kød.
Læs hele artiklen her på klogkost.dk