Besked til ansatte efter kaos på plejehjem: Tag et nyt job

- Det er ikke en generel kultur, men der er enkelte medarbejdere, der har følt sig presset ud over, hvad de kunne være i, og derfor har vi reageret sådan, siger Kirsten Vie Madsen til Fyens.dk. (Foto: Foto: Svendborg Kommune)

Hvis de ansatte på fynsk plejehjem ikke kan se selv arbejde under nye principper, er de velkomne til at tage et nyt job.

Værsgo - her er et nyt job.

Sådan lyder tilbuddet til de ansatte på Aldersro Plejecenter i Svendborg. Det er blot et af mange tiltag i en handleplan for at komme over en lang og kaotisk periode for beboere, pårørende og personale på plejehjemmet i det sydfynske. 

Det skriver Fyens.dk.

Flere af de pårørende til de demente borgere har stået offentligt frem med en sønderlemmende kritik af manglende aktiviteter på plejecenteret. 

I et referat fra et medarbejdermøde står der, at den nye plan "skal sikre fokus på borgernes livskvalitet i denne svære situation". 

I den nye plan står der:

"Alle medarbejdere på Aldersro, som ikke kan se sig selv i den ændrede tilgang til pårørendesamarbejde (...) på Aldersro, tilbydes straks andet arbejde på ældreområdet".

Og det er muligt at finde et andet arbejde i kommunen, der har i alt 1600 ansatte i ældreplejen, siger kommunens ældrechef, Kirsten Vie Madsen, der står bag den nye plan.

 - Vi har en stor arbejdsplads, og vi skal ikke have nogen, der siger, at jeg ikke kan overskue at gå på arbejde, at normeringen er for dårlig, og at det er for hårdt. Så skal vi prøve at finde et job et andet sted, siger hun til Fyens.dk.
 
I referatet fra medarbejdermødet fremgår det, at nogle af de ansatte har "allieret sig med de pårørende og anbefalet de pårørende at gå videre for at få flere ressourcer." Men det betyder dog ikke, at der generelt er problemer med kulturen blandt de ansatte, siger Kirsten Vie Madsen.

- Det er ikke en generel kultur, men der er enkelte medarbejdere, der har følt sig presset ud over, hvad de kunne være i, og derfor har vi reageret sådan, siger Kirsten Vie Madsen til Fyens.dk.