De kommer til Danmark for at arbejde som au pairs og tjene lidt lommepenge, som de kan sende hjem til familien.
Men mange ender i en gældsfælde, som det kan tage flere år at komme ud af.
Det skyldes, at især filippinske au pairs, som vil til Danmark, skal betale store summer til au pair-formidlere, viser rapporten "Au pair og menneskehandlet?", som Center mod Menneskehandel i Servicestyrelsen nu udgiver.
Her har antropolog i Center for Menneskehandel, Trine Mygind Korsby, interviewet 27 au pairs i Danmark.
"Der er eksempler på, at en formidler har modtaget små 14.000 kroner. Derudover kommer der flybilletten samt bestikkelse i lufthavnen for de filippinske au pairs, fordi det siden 1998 har været forbudt for filippinere at tage til Europa som au pairs," siger hun til Newspaq.
Hun vurderer, at nogle au pairs dermed oparbejder en gæld på omkring 20.000 kroner, inden de starter hos deres værtsfamilie i Danmark, hvor de kan tjene maksimalt 3.000 kroner om måneden i lommepenge.
"20.000 kroner lyder måske ikke af meget for en dansker, men for de her mennesker betyder det en hel del, fordi de kommer til Danmark for at forbedre deres egen og familiens økonomiske forhold. Nogle vælger derfor at tage sort arbejde for at kunne betale af på gælden," siger Trine Mygind Korsby.
Hun efterlyser et formidlingskontor, der non profit kan hjælpe kommende au pairs og danske familier med at finde hinanden.
"Et sådan kontor kunne etableres i forbindelse med den nye au pair-rådgivningstjeneste, som Dansk Flygtninge Hjælp oprettede i november sidste år," siger hun.
I rapporten fremgår det, at ingen af de interviewede au pairs direkte er blevet menneskehandlet. Til gengæld oplever nogle au pairs i Danmark urimelige arbejdstider og arbejdsforhold i deres værtsfamilier.
Britta Thomsen, der er medlem af Europaparlamentet for Socialdemokraterne, er meget kritisk over for den nuværende au pair-ordning:
"Den danske au pair-ordning minder mere om udnyttelse af billig arbejdskraft end om kulturel udveksling. Der er mange eksempler på, at de filippinske au pairs, der kommer til Danmark, er kvinder i 20'erne, der efterlader børn og familie i hjemlandet. For dem handler det om at tjene penge og ikke kultur udveksling," siger hun i en mail til Newspaq.
Helt konkret foreslår Britta Thomsen, at man sætter en aldersgrænse for ordningen, således at den kun kan benyttes af 18-21-årige.
"For det andet skal au pairs betales en højere løn, der står målt med det arbejde de udfører. For det tredje - det viser undersøgelsen jo helt klart - har vi brug for bedre kontrol med ordningen og de vilkår, au pairs kommer hertil under og arbejder under," siger hun.