Asger Aamund om ledige udlændinge: Myten om, at de alle sammen er atomfysikere holder jo ikke

- De fleste af dem er meget dårligt uddannet, kan ikke engang få et almindeligt job og forventer, at det er en menneskeret, at de kan komme herop og leve af overførselsindkomster, så længe det kan lade sig gøre, siger erhvervsmanden Asger Aamund. (Foto: Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix/arkiv)

- Det er ikke samfundets ansvar, men indvandrernes opgave at integrere sig i samfundet, mener erhvervsmanden Asger Aamund.

Mens udlændinge for fem år siden udgjorde cirka 20 procent af det samlede antal ledige, er andelen i dag steget til mere end 30 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og ifølge erhvervsmanden Asger Aamund viser det især en ting, skriver Berlingske.

- Myten om, at de alle sammen er atomfysikere og hjertekirurger, holder jo ikke, siger han til avisen og fortsætter:

- De fleste af dem er meget dårligt uddannet, kan ikke engang få et almindeligt job og forventer, at det er en menneskeret, at de kan komme herop og leve af overførselsindkomster, så længe det kan lade sig gøre. Det ser vi resultatet af.

Asger Aamund er også klar i mælet, når det kommer til at sætte ord på, hvorvidt det er samfundet ellers den enkeltes ansvar at sikre en større beskæftigelse.

- Det er ikke samfundets ansvar, men indvandrernes opgave at integrere sig i samfundet, lære sproget, få sig en uddannelse og sikre, at de bliver en gevinst i stedet for en byrde, siger Asger Aamund til Berlingske.