Anklager: Bandemedlemmer ofrer sig for at redde lederen

LTF tilhængere udenfor Københavns Byret mandag d. 9. oktober 2017 hvor lederen af bandegrupperingen "Loyal To Familia" Shuaib Khan var i vidneskranken. (Foto: Foto: Martin Sylvest/Scanpix)

LTF-lederen Shuaib Khan er på anklagebænken i sag om trusler mod betjent. Dommen ventes mandag eftermiddag.

Der er tale om selvopofrelse, når to medlemmer af Loyal To Familia i Københavns Byret under deres vidneforklaring hævder, at det er dem, der har truet en betjent, og ikke lederen Shuaib Khan.

Det mener specialanklager Henrik Bergqvist i sin procedure i sagen, hvor Khan er tiltalt for at have truet en betjent i forbindelse med en visitation.

- Vidnerne V og B sagde begge, at det var dem, der sagde tingene. Det var meget tydeligt, at de ønskede at tage skylden for Khan, som er deres leder, siger specialanklageren.

Helt præcist er Khan anklaget for at have sagt følgende:

- Husk hans ansigt.

Derefter henvendte han sig angiveligt direkte til betjenten:

- Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig. Pas på din ryg.

Det var under sagens første retsdag 27. september, at der blev ført vidner. Her forklarede V og B, at det var dem, der havde talt med betjenten.

Khan nægter sig skyldig.

Han forklarede dog tidligere mandag i retten, at han følte sig irriteret over betjentens hårdhændede behandling i forbindelse med visitationen, der fandt sted natten mellem 31. juli og 1. august på Nørrebro i København.

Som 21-årig blev den i dag 30-årige dømt for at have deltaget i et voldsomt overfald på William Lennon Davis i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Davis blev stukket med kniv 14 gange.

Retten dømte tre mænd - blandt dem Khan - for vold med døden til følge. Khan fik otte års fængsel.

Siden har Khan fået andre domme blandt andet en dom indeholdende en såkaldt betinget udvisning.

- Truslerne fra en person med den fortid skal føre til en ualmindelig hård straf.

- Jeg mener derfor, at det er uden betydning, at han er ustraffet for straffelovens paragraf 119 (trusler mod eksempelvis en betjent, red.), men massivt straffet for personfarlig kriminalitet, siger specialanklager Henrik Bergqvist i proceduren.

Dommen ventes mandag eftermiddag.

/ritzau/