Akademikernes ledighed steg med næsten 500 personer fra marts til april og er nu oppe på 12.511 svarende til en ledighedsprocent på 5,0.
Siden januar 2012 er der blevet cirka 1200 flere ledige akademikere. I forhold til april 2011 er der tale om en stigning på cirka 2200 ledige akademikere svarende til en stigning på 21,3 procent.
Det viser de seneste ledighedstal fra Akademikernes Centralorganisation (AC).
Dimittenderne er hårdest ramt. Her er ledighedsprocenten nu på 27,9.
For at få ledigheden ned skal der gang i væksten i den private sektor, lyder det fra Erik Jylling, formand for AC.
- Der sker i øjeblikket et fuldstændig stop i den offentlige sektor, og derfor står vi med en gruppe, som skal allokeres over i den private sektor, siger Erik Jylling.
Han er sikker på, at virksomhederne sagtens kan bruge akademikerne, når der igen kommer gang i hjulene.
- Vi er stadigvæk i en situation, hvor den private sektor i Danmark underbeskæftiger akademikere sammenlignet med udlandet, så der er et potentiale, siger Erik Jylling.
- Ud over de specialiserede kompetencer så har akademikerne nogen generelle kompetencer, som gør, at de kan få fodfæste og generere job især i de små og mellemstore virksomheder, siger AC-formanden.
Der er nu 3300 nyuddannede akademikere uden et job, hvilket er 800 flere end for et år siden.
Hertil kommer, at antallet af langtidsledige dimittender - altså dimittender, som har gået ledig i mere end et år - er steget fra 1400 til 1600 i løbet af det seneste år.
Dimittendledigheden er højest blandt bibliotekarerne og arkitekterne med henholdsvis 58,1 og 53,0 procent. Derefter kommer Djøf'erne, hvor ledigheden blandt de nyuddannede er steget fra 28,6 procent i marts til 32,2 procent i april.