Absurd! Lungesyge Paw skal arbejde for kontanthjælp

Paw Sommer er hårdt ramt af lungesygdommen KOL. (Foto: Colourbox)

Selvom Paw Sommer kun har 20 procent tilbage af sin lungekapacitet og er ved at blive kvalt, når han går op til sin lejlighed på 1. sal, så vil kommunen have ham i arbejde.

49-årige Paw Sommer lider af lungesygdommen KOL og har kun 20 procent tilbage af sin lungekapacitet. Selv den mindste  belastning gør, at han er ved at blive kvalt.

Selvom speciallæger tidligere har vurderet, at han ikke kan arbejde, har Randers kommune nu hyret en privat lægekonsulent. Og på trods af, at konsulenten aldrig har mødt Paw, har vedkommende vurderet, at han godt kan arbejde. Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg gad godt vide, hvilket job det er, som de mener, jeg kan passe. Jeg har en lungekapacitet på 20 procent. Bare jeg skal gå op af trappen, så er jeg ved at blive kvalt," siger Paw Sommer til Ekstra Bladet.

Udover lungesygdommen har han fået sygdommen søvnapø og må sove med en iltmaske. Han har også fået knogleskørhed på grund af bivirkninger af KOL-medicinen.

I dag lever Paw på en kontanthjælp. Han håber selv, at han kan få en førtidspension, så han kan få ro.

Selvom Paw Sommer er hårdt ramt af lungesygdommen KOL slår souschef Lars Præcius fra Randers Kommune fast, at det ikke kan afvises, at han kan arbejde.

Souschefen vil dog ikke nævne nogle konkrete jobforslag, som den KOL-ramte mand kan passe. Men han peger på, at der findes fleksjob, som går ned til få timer om ugen.

"Det er jo ikke sikkert, at han skal have en førtidspension. Han er på vej i det der hedder rehabiliteringsteam, og jeg kan jo ikke sige, hvad der sker på det her rehabiliteringsmøde."