Tibetanernes eksilleder er dybt skuffet over onsdagens erklæring fra den danske regering.
"Det ser næsten ud som om, det er blevet skrevet af regeringen i Folkerepublikken Kina og sendt til den danske ambassade i Beijing."
Det skriver Dalai Lamas talsmand i London i en svar-mail til Nyhedsbureauet Newspaq.
"Vi er meget skuffede over at læse den danske regerings erklæring i går på menneskerettighedernes officielle dag," lyder det fra Thubten Samdup, der repræsenterer tibetanernes åndelige leder i Nordeuropa og de baltiske lande.
Erklæringen fra udenrigsminister Per Stig Møller (K) og den øvrige danske regering kunne torsdag læses på hjemmesiden for den danske ambassade i Beijing.
Her skriver regeringen på engelsk blandt andet:
"Danmark anerkender Kinas suverænitet over Tibet og er derfor imod Tibets uafhængighed ... Danmark tager Kinas modstand over for møder mellem danske regeringsmedlemmer og Dalai Lama meget alvorligt og har noteret sig Kinas synspunkter om, at den slags møder er imod kernen i Kinas interesser."
Erklæringen er ikke alene vidtgående - den er simpelt hen enestående, lyder det fra Dalai Lamas talsmand:
"Det her bør diskuteres, for det stiller Danmark i et meget dårligt lys. Intet andet land går så langt som Danmark for at tækkes Kina i spørgsmålet om Tibet."
Har den danske regering givet køb på moralske principper for at få Kina til at slutte op om et positivt resultat ved FN's klimatopmøde i København?
Ja, lyder det fra Dalai Lamas repræsentant.
"Desværre ofrer de fleste regeringer i dag deres moralske principper for Kinas magt. Det ved styret i Beijing og bruger det hele tiden!"
Dalai Lamas kritik per stedfortræder i London angår dog kun den danske regering og ikke det danske folk, understreger Thubten Samdup.
"Vi ved, at det danske folk ikke føler det på samme måde. De har meget stor respekt for det tibetanske folks fundamentale rettigheder. Og når Hans Hellighed besøger Danmark, bliver han modtaget med stor kærlighed af folket."
Om den danske regerings erklæring betyder, at Dalai Lama ikke vil besøge Danmark i fremtiden, svarer han ikke direkte på.
"Hans Hellighed har ingen planer om at besøge Danmark i den nære fremtid. Men han er altid glad, når han besøger Danmark," lyder svaret.
Dalai Lama var senest i Danmark i maj, hvor han mødtes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K).