74-årig blev tævet med koben af unge hjemmerøvere

Fyns Politi fik ret hurtigt anholdt de tre unge, som i april sidste år begik røveri mod en 74-årig kvinde i Vissenbjerg. Tirsdag har Retten i Odense afsagt dom (arkivfoto). (Foto: Foto: Politi.dk/Free)

To unge på 18 år straffes af Retten i Odense med fængsel i seks år. De slog kvinde talrige gange.

En ældre kvinde i Vissenbjerg blev tævet med et koben, da hun en nat i april sidste år blev vækket og overfaldet af hjemmerøvere.

Tirsdag er to unge mænd hver idømt fængsel i seks år, mens deres hjælper straffes med fængsel i to år og seks måneder, skriver fyens.dk. Dommen er afsagt af Retten i Odense.

Klokken to om natten blev den 74-årige kvinde i sit soveværelse pludselig lyst i hovedet med en lommelygte.

En af røverne forlangte at få koden til hendes dankort. Hun gav dem en forkert kode. Men både før og efter blev hun slået mange gange.

Et år efter er hun fortsat fysisk mærket af forbrydelsen.

- Mit liv er blevet ødelagt lidt, fordi jeg før var meget aktiv, men nu humper jeg af sted, har kvinden ifølge fyens.dk fortalt.

Politiet kom ind i sagen på grund af en hundelufter. Ved fem-tiden om morgenen så vidnet kvinden sidde uden for sit hus med blod i ansigtet.

Røverne var ræset væk i en bil med udbyttet, som blandt andet bestod af et fjernsyn og nogle kontanter.

En 17-årig, der var chauffør, er blevet idømt den mildeste straf af de tre, og han har modtaget dommen.

Derimod overvejer hans to makkere på 18 år - Thor Gård Lilå og Casper Weber Poulsen - om de vil anke dommen på fængsel i seks år til Østre Landsret.

Hjemmerøverier straffes langt hårdere end andre former for røveri. Udgangspunktet er mindst fem år, har Folketinget bestemt om de sager, hvor ofre bliver overfaldet i deres eget hjem.

/ritzau/