3-årig pige i alvorlig ulykke i populær forlystelsespark

Fårup Sommerland. Ulykken skete ikke på forlystelsen på fotoet, men derimod i en karrusel. (Foto: Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix )

Den lille piges far måtte selv stoppe forlystelsen, da der fredag opstod panik i Fårup Sommerland.

Hvad der skulle have været en hyggelig familiedag i Fårup Sommerland, endte som et mareridt for en familie fra Klarup i Himmerland.

Kirsten Plough kan for sit indre øre stadig frembringe lyden af dattens lyse og høje skrig, da hun sad fast i en karrusel i den nordjyske forlystelsespark.

Tre-årige Thilde Plough endte med at komme i klemme i karrusellen, og det var hendes far, der selv måtte sørge for at stoppe forlystelsen. Det skriver TV2 Nord.

- Jeg kunne se, at den unge fyr, ikke havde opdaget, hvad der skete, så jeg løb over og trykkede på nødstop, forklarer Hans Plough til den regionale tv-kanal.

Datteren havde allerede fået én tur i karrusellen, da hun valgte at tage endnu en tur i forlystelsen. Der var næsten ikke noget kø, da den første karruseltur var slut, og børnene fik derfor mulighed for at få en ny tur.

Men først skulle de forlade deres vogne, de allerede sad i. Det var meningen, at Thilde og de andre børn nu kunne vælge en ny vogn, men den tre-årige pige nåede ikke over i en ny vogn, inden medarbejderen igen startede karrusellen.

Familiens søn på syv begyndte at råbe, at Thilde ikke var i vognen, og i næste øjeblik fik Kirsten Plough øje på sin datter, der løb rundt mellem vognene.

Forældrene forklarer til TV Nord, at den unge medarbejder stod med ryggen til forlystelsen og fremstod forvirret, da ulykken skete. 

Hans Plough trykkede på nødstopknappen. Han gik ind mellem vognene, hvor han kunne se, at Thildes fod sad fast i et spor. Forsigtigt trak han foden op, så han kunne få sin datter fri. Ulykken endte med, at hun brækkede benet to steder.

Hos Fårup Sommerland er man i chok over episoden.

- Forlystelsen har været godkendt igennem alle år, og der har måske været to millioner igennem forlystelsen. Der var ingen, der havde forestillet sig, det her kunne ske, siger direktør i Fårup Sommerland, Per Dam.

I morgen får familien svar på, om huden på foden er død, og hvis dét er tilfældet venter der muligvis Thilde en hudtransplantation.