VM-holdet vinder russiske hjerter med autografer og selfies

Sport
Christian Eriksen og Pione Sisto duellerede på banen i Anapa, inden de sammen var ude for at skrive autografer til børn og voksne. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Over 300 børn og voksne var mødt op til Danmarks første åbne træning ved VM i Rusland.

Efter flere timers tålmodighed blev de fremmødte børn voksne belønnet med autografer og selfies med de danske VM-spillere efter den første åbne træning i Anapa.

Da lidt over halvanden times træning med små spiløvelser og intervalspil var overstået, stormede ihærdige autografjægere ned til metalrækværket foran træningsbanen, og særligt Christian Eriksen var mål for opmærksomheden.

Ud over Eriksen råbte folkemængden af børn også "Sisto, Sisto", og en kreativ dreng havde lavet en flot collage henvendt til Yussuf Poulsen.

I over et kvarter blev danskerne på banen for at sætte signatur på indgangsbilletter, bolde og i autografmapper.

Det danske træningsanlæg er bygget til lejligheden i den forstand, at en beskeden lokal bane pludselig er indhegnet bag en cirka 2,5 meter høj metalmur.

Selve fodboldbanen har fået et løft og er yderst indbydende - kortklippet, tæt og plan, nærmest som en golfbane.

- Den står snorlige, der er absolut ikke noget at klage over, sagde VM-backen Henrik Dalsgaard, inden han bevægede sig ud til tirsdagens træningspas.

Åge Hareide overgik forsvarsspillerens vurdering.

- Det er den bedste bane, jeg har set i lang tid, så det er rigtig godt, lød det fra Hareide.

Fra morgenstunden var de lokale valfartet mod træningsanlægget.

Cirka to timer før træningen begyndte, ankom skolebørn i kampvognslignende busser og stod af foran et dannebrogsflag af blomster.

Iklædt fodboldtrøjer indtog de størstedelen af de 440 sæder på den ene langside.

Her sad tilskuerne i bagende solskin, da deres pladser modsat de 24 sæder til pressen ikke var under et skyggende halvtag.

Trods en temperatur på næsten 30 grader blev de fleste tilskuere og overværede hele træningen, og der blev jublet, hver gang de danske spillere sendte bolden i mål.

De danske spillere træner samme sted onsdag og torsdag, inden holdet flyver til spillebyen Saransk, hvor Danmark træner på kampstadion fredag inden lørdagens VM-premiere mod Peru.

De kommende to træninger i Anapa bliver dog uden selfies og autografer. Træningerne vil være lukket for offentligheden efter det første kvarter.

/ritzau/