Vicevært fyret: Slog rottefænger efter voldsom diskussion om skadedyr

Modelfoto (Foto: Foto: Iris )

Det gik voldsomt for sig, da fire mennesker forleden skulle fange rotter i Aarhus.

Der udspillede sig forleden et bizart optrin i Kalkærparken i Højbjerg ved Aarhus, hvor flere af beboerne i månedsvis har haft ufrivlligt besøg af rotter.

- Det begyndte med, at der bredte sig en rigtig grim lugt i lejligheden. Jeg fandt ud af, at lugten kom fra et skab i entreen. Da jeg åbnede det, så det helt forfærdeligt ud, siger Helena Christensen til Aarhus Stiftstidende.

Den 37-årige kvinde fik onsdag morgen ved otte-tiden besøg af to medarbejdere fra skadedyrsfirmaet Rentokil, og dermed lå det i kortene, at rotteproblemet i rækkehuset snart var fortid.
Besøget gik dog ikke efter planen.

En inspektør fra boligenforeningen deltog også i seancen med at fordrive de forhadte gnavere, men vedkommende endte med at slå med flad hånd en medarbejder fra skadedyrsfirmaet.

Flere vidner siger, at det kraftige slag ramte den øverste del af ryggen på skadedyrsbekæmperen.

I minutterinde inden slaget blev uddelt, havde de fire mennesker haft en diskussion om, hvordan rotteproblemet skulle løses. En af rottefængerne beskyldte boligforeningens inspektør for ikke at gøre nok for at bekæmpe rotterne, og optrinnet endte med et slag på ryggen.

Bagefter var der tæt på at opstå håndgemæng i den 37-årige kvindes hus, hvor der i et halvt års tid er blevet ved med at myldre rotter frem fra et skab i entreen.

Aarhus Stiftstidende skriver, at boligforeningens vicevært i lang tid hævede, at der blot var tale om mus.

Onsdagens rottejagt endte med, at rottefængeren tog på skadestuen, og bagefter anmeldte han episoden til politiet. Nu oplyser direktøren for boligselskabet Alboa, at den pågældende ejendomsinspektør er fortid i firmaet.

- Vi tvivler i Alboas ledelse ud fra vores egne kilder og ud fra avisens beskrivelse ikke på, at vores medarbejder har ramt Rentokil-medarbejderen bagfra med et slag på venstre skulder. Det finder vi som arbejdsgiver helt uacceptabelt, skriver Svend Erik Møller i en mail til Århus Stiftstidende.