Bent Larsen, venstres gruppeformand i Region Hovedstaden, anklager de øvrige politiske partnere bag forliget for at tænke mere på lokale vælgeres stemning end på lægefaglighed.
- Statistik viser at der kun er én til to patienter på de små skadestuer om natten. Om natten venter lægerne på patienterne - om dagen venter patienterne på lægerne. Sundhedsstyrelsen anbefalede da også i deres høringssvar, at regionerne undersøgte behovet for akutberedskabet, før man gik i gang med de overordnede sygehusplaner, siger Bent Larsen.
Han anklager de partierne bag det brede forlig for at tænke mere på at tækkes lokale vælgeres gunst end på lægefagligheden. Hovedstadsregionens nye sygehusplan, er ifølge gruppeformanden en narresut af dimensioner .
- Det er fuldstændig navlebeskuende at bevare døgnåbne skadestuer på 11 hospitaler i regionen. Forliget er sognerådspolitik af værste skuffe, siger Bent Larsen.
Han oplyser, at det er første gang i over 10 år, at han ikke stemmer for et bredt forlig.
Men selvom også Sundhedsstyrelsen anbefaler at lægge mange små skadestuer om til færre men bedre udrustede større enheder er Lars Engberg, socialdemokraternes ordfører i Region Hovedstaden, uenig i kritikken.
- Det er rigtigt, at vi ikke har rettet os efter fagfolkenes anbefalinger på netop skadestueområdet. Dér har vi valgt at lytte til lokalbefolkningen. Undersøgelser viser, at det er tryghedsskabende når lokale borgere ved, at der er en skadestue i nærheden - ikke mindst for de mennesker, som selv henvender sig på skadestuen, siger Lars Engberg.
Region Nordjylland vedtog ligeledes en ny hospitalsplan tirsdag. Her har politikerne valgt at nedlægge samtlige mindre skadestuer for at samle nødindsatsen i de større byer Aalborg, Hjørring og Thisted. Lars Engberg mener, at nordjyderne er anerledes skruet sammen og har andre behov.
- Jeg ved ikke, om de er sejere derovre, men de går mindre til læge og henvender sig sjældnere til skadestuer. Københavnerne - eller østdanskerne om du vil - har en højere forventning om, at skadestuen er åben.