USB-stikket bliver sat ind - og på tres sekunder har spionprogrammet installeret sig selv.
Snoop-stikket er en form for spy-ware, hvor man kan overvåge sin egen - eller andres - computer. Men i stedet for at skulle downloade et program på selve computeren, kan man lægge det ind via en USB-nøgle.
Programmet optager al aktivitet, hvilke websteder der bliver klikket på, hvad der står i de emails, der bliver sendt og modtaget, og hvad der foregår på chatten.
Spionen, der har installeret programmet, kan så sidde i ro og mag på en anden computer og følge med i, hvad der foregår. Hvem chatter børnene med, er manden ved at gamble familieformuen væk, eller har konen gang i noget net-dating på sidelinjen.
Og hvis partneren har sin egen computer, kan man give ham USB-stikket, under dække af noget mere uskyldigt. Spionprogrammet installerer nemlig sig selv helt usynligt, uden om firewalls og virusprogrammer, og uden at brugeren kan se det.
På samme måde kan man overvåge enhver anden computer, så længe man har mulighed for at sætte USB-stikket ind et enkelt minut og tage det med sig igen.
Der er dog ingen tvivl om, at den form for spionage vil være ulovlig.
"Du må gerne have programmet, det er ikke i sig selv ulovligt. Men det kan blive ulovligt alt afhængig af, hvordan du bruger det," siger næstformand i Dansk IT Henrik Udsen, der er professor i it-ret ved Københavns Universitet.
Ifølge ham vil snoop-stikket være lovligt at bruge, så længe man overvåger sin egen maskine. Det kan være, hvis man vil holde øje med sine børn, eller hvis man f.eks. bor i et bofællesskab og har mistanke om, at andre bruger ens personlige computer, når man ikke er hjemme.
"Men hvis du overvåger din ægtefælle på en fællescomputer, eller hvis du overvåger dine medarbejdere uden at have gjort opmærksom på det, så er det ulovligt," siger Henrik Udsen.
Ligesom man ikke må læse sin ægtefælles breve, må man nemlig heller ikke kigge med på emails eller chatbeskeder.
Snoop-stikket har været kendt i udlandet i nogle år, men ingen af de eksperter og branchefolk, som Newspaq har talt med, kender til at snoop-stikket bliver brugt herhjemme. Heller ikke Datatilsynet, som derfor heller ikke har taget stilling til den form for overvågning.
"Vi har ikke haft sager, hvor vi har kunnet prøve af, om det her vil falde ind under persondataloven. Det kunne det godt gøre i nogle situationer, men for de ting, man gør i hjemmet, er der nogle fritagelser fra persondataloven. På arbejdspladsen har vi vores retningslinjer, hvor der kræves information og åbenhed. Overvågning i det skjulte accepterer vi ikke," siger jurist og kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen.