Ups! Uvurderligt piano smadret

Angela Hewitt og hendes bedste ven, Fazioli-pianoet. (Foto: Scanpix)

Et koncertpiano tilhørende Angela Hewitt er endt som pindebrænde efter nogle klodsede flyttemænd tabte det.

Det var hendes bedste ven og rejste altid rundt i verden med hende. – Nu er det oppe i himmelen, udtaler den verdensberømte pianist Angela Hewitt til NBC.

Det er dog ikke et menneske, hun taler om, men sit Fazioli-piano, som ikke er mere. Det håndlavede og rasende dyre piano, som er unikt og det eneste i verden, var med hende i Berlin, men efter en ny indspilning af et album, skulle nogle flyttemænd hejse det ned fra etagen med en kran, og så skete ulykken: Snoren knak og det kostbare instrument faldt ned og smadrede. Jernrammen knækkede, tangenterne fløj af og låget blev til pindebrænde.

Heldigvis kom ingen mennesker til skade, men det milliondyre piano kunne ikke repareres.

– Det skete i januar, men jeg har ikke været i stand til at tale om det før nu. Det var min bedste ven, og jeg forgudede det. Jeg har haft det i 17 år og kun spillet på dét altid, det er en katastrofe, fortæller den 61-årige canadiske virtuos, som til daglig bor i Italien, men rejser verden rundt og giver koncerter og indspiller albums. Det gør hun så ikke lige for tiden. Nu er hun på udkig efter et nyt, og selv om forsikringen dækkede det over en mio. kroner dyre piano, så vil det tage tid at vænne sig til et nyt, når man tilhører superligaen af koncertpianister.