Uffe Elbæk: Der er ingen reel forskel på V og S

- Selvfølgelig vil vi bedømme Lars og Mette med lige retfærdighed og hårhed, siger Uffe Elbæk. (Foto: Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix)

Uffe Elbæk kan ikke længere kan se en afgørende forskel på Socialdemokratiet og Venstre.

En opgørelse over Alternativets afstemninger i folketingssalen sammen med henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet har fået Alternativets leder, Uffe Elbæk, til at puste den sidste lille af flamme af håb ud, når det kommer til synet på Socialdemokratiet. Det skriver Politiken.

Reelt er der ikke nogen afgørende forskel på, om landets næste statsminister hedder Mette Frederiksen (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V), mener han og føler sig dermed endnu mere forstærket i troen på, at Alternativet selv skal gå efter regeringsmagten.

Mette Frederiksen skal ændre sin politik ligeså markant, som Lars Løkke Rasmussen skal, hvis Uffe Elbæk skal holde hånden under en kommende regering, der ikke har ham selv for bordenden.

- Selvfølgelig skal hun det. Selvfølgelig vil vi bedømme Lars og Mette med lige retfærdighed og hårhed, siger han i et længere interview med Politiken.

Opgørelsen når frem til, at Socialdemokratiet stemte sammen med VLAK-regeringen i 91 procent af alle afstemninger i folketingssalen i perioden 2016 til 2018.

Til gengæld stemte Socialdemokratiet kun sammen med Alternativet og Enhedslisten i henholdsvis 67 og 55 procent af tilfældene i samme periode, og dermed er de to partier dem, som Socialdemokratiet har stemt sammen med færrest gange.

- Jeg må bare kigge på, hvordan virkeligheden er; hvad er den førte politik, hvad stemmer de, hvad er ambitionsniveauet, siger han.

 

Politiken