Tv-vært indrømmer: Jeg har stjålet

"Forleden svingede jeg ind på en tankstation i Himmerland, og fem minutter senere havde jeg egentlig stjålet et par solbriller", skriver Jens Gaardbo. (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv))

Et par ubetalte solbriller får Jens Gaardbo til at bekende sin synd i sin blog. Her skriver han, at han "dermed ligner ... en del andre".

Tv-værten Jens Gaardbo erkender blankt i sin blog i BT, at han ligger inde med et par solbriller, han ikke har betalt for.

Han forklarer, at han kom af sted med briller fra en tankstation, men vendte ikke om, da det gik op for ham, at han ikke havde betalt de 129 kroner, brillerne kostede.

Ekspedienten havde ikke slået brillerne ind sammen med andre varer, Jens Gaardbo købte:

"Okay, det var måske ikke et rigtigt tyveri. Men jeg snød vel lidt på vægten, ik? Og dermed ligner jeg en del andre, hvis man skal tro statistikkerne", skriver han i bloggen, og opregner en stribe ting, som viser, at mange danskeres forhold til andres værdier er lidt flosset i kanten:

"Der er ikke noget galt i at være omhyggelig med sine penge. Men vi er altså så omhyggelige herhjemme, at vi tilsammen skylder 100 milliarder i skat. Skilsmisseforældre skylder så meget i børnebidrag, at hver eneste af landets 300.000 skilsmissebørn i snit har 12.000 kroner til gode. En del snyder i metroen og i toget. Andre får tæpper og møbler hjem på prøve, pudsigt nok fredag eftermiddag før de skal have gæster i weekenden. Og så leverer de det hele tilbage mandag formiddag."

De ubetalte solbriller har Jens Gaardbo fortsat, og han er ifølge en afstemning indsat i blog-indlægget ikke den eneste. Her svarer flere end seks ud af ti "ja" til, at de har stjålet, selvom det ikke var med vilje.