Tue Mantoni er færdig som topchef i Bang & Olufsen

Tue Mantoni fratræder som topchef i virksomheden, og Henrik Clausen tager over.

Tue Mantoni fratræder som topchef i Bang & Olufsen per 1. juli. Ny topchef bliver Henrik Clausen, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsen i Bang & Olufsen tror på, at det er den rette mand, de har fundet til at køre virksomheden videre, og takker Tue Mantoni for indsatsen.

- Vi ser frem til at byde Henrik Clausen velkommen. Jeg er sikker på, at han har den internationale ledererfaring, som kræves for at tage Bang & Olufsen skridtet videre, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

- Jeg takker Tue Mantoni for hans bidrag til Bang & Olufsen.

Også den nye chef ser frem til den samarbejdet med Bang & Olufsen, som han kalder "et ikonisk brand med state-of-the-art kvalitetsprodukter og en helt unik arv."

- Jeg ser meget frem til at tiltræde i organisationen og samarbejde med teamet om at udnytte det globale potentiale yderligere, siger Henrik Clausen og fortæller, at Tue Mantoni for et stykke tid siden indledte dialog med bestyrelsen om sit fremtidige engagement i virksomheden.

Den aftrædende chef, Tue Mantoni, fortæller i fondsbørsmeddelelsen, at han ikke har planer om at fortsætte sit liv som topchef med det samme.

- Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseserhverv i Danmark og i udlandet.

Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen, hvor han var CEO for den danske virksomhed fra 2005-2010 og direktør for det børsnoterede Malaysian Digi fra 2010-2014. Siden 2014 har han været executive vice president for strategi og digital i Telenor globalt og rådgiver for koncernens CEO.

Tue Mantoni har ifølge fondsbørsmeddelelsen i nogen tid været i dialog med bestyrelsen om sit fremtidige engagement som topchef, når en række væsentlige projekter var gennemført.

/ritzau/