Truckeren Kurt får alligevel ikke sine penge: "Kommunen har dolket mig"
Den 59-årige Kurt Fisher-Henrichsen stod til at få pengene tilbage fra kommunen. Hans fagforening mener nemlig, at han blev snydt for sygedagpenge. Men nu kan han tilsyneladende skyde en hvid pil efter pengene.  Privatfoto.
Den 59-årige Kurt Fischer-Henrichsen er en af de mange, der er kommet i klemme af Kolding Kommunes nyeste beslutning om udbetaling af sygedagpenge.

I slutningen af november kunne Avisen.dk fortælle om den 59-årige trucker Kurt Fischer-Henrichsen, der blev snydt for sygedagpenge.

Han er en af de hundrede borgere i Kolding Kommune, som ifølge en Højesteretsdom har fået frataget sygedagpenge på et ulovligt grundlag. Men selvom de alle, ifølge Højesteret, har penge til gode, bliver det nu for flere af dem så godt som umuligt at få pengene igen.

Et flertal i arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune stemte nemlig onsdag aften for at benytte en forældelsesfrist på tre år. Det betyder, at sager fra før 2012 ikke bliver genoptaget.

Den udmelding falder ikke i god jord hos den tidligere lastbilchauffør Kurt Fischer-Henrichsen, der igennem flere måneder blev snydt for de sygedagpenge, han ifølge sin fagforening havde krav på.

- Det er rystende. Højesteret har fældet en dom, og alligevel vælger kommunen at bruge en forældelsesfrist som undskyldning for ikke at betale os pengene tilbage. Det hører ingen steder hjemme, siger han til Avisen.dk.

Pengene vil mangle

Kommunen leger med borgerne på en nådesløs måde, mener Kurt Fischer-Henrichsen.

- Man bliver lovet det ene og det andet, men når man vender ryggen til, bliver man dolket af kommunen. Det er ubehageligt, siger han.

I efteråret var det Kurt Fischer-Henrichsens fagforening, 3F Kolding, der gjorde ham opmærksom på, at han i næsten seks måneder var blevet snydt for sygedagpenge.

Det svarer til, at han i alt har omtrent 39.000 kroner til gode. Og han er godt harm over udsigten til ikke at være sikret de penge, forklarer han.

- Jeg vil da komme til at mangle de penge, for de vil lukke et hul i min økonomi, siger han.

Derfor har han heller ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen.

- Jeg fortsætter til den bitre ende, for kommunen skal ikke spise mig af med en dårlig undskyldning. Sammen med min fagforening kæmper jeg, indtil kommunen betaler pengene tilbage, erklærer han.

Kurt Fischer-Henrichsens fagforening er da også endnu engang gået ind i sagen og har i dag torsdag inviteret ham til et møde omkring den nye situation.

Kommunen sparer millionbeløb

Kolding Kommune vil i alt spare mellem 15 og 20 millioner kroner på at afvise at betale godtgørelse til borgere med sager før 2012, skriver Jydske Vestkysten.

Flere af de nu forældede sager blev behandlet af det private Falck Jobservice, som Kolding Kommune samarbejdede med fra 2009 til 2012.

Kommunen skal dog stadig behandle de nyere sager fra efter 2012. Det drejer sig om 200 til 300 sager.

Kurt Fischer-Henrichsen er overbevist om, at kommunen nok skulle finde tid til at behandle alle sager, hvis den selv var offeret:

- Havde andre skyldt kommunen noget, havde der været bål og brand med det samme. Men jo længere kommunen kan få folk ned i et hul, jo bedre har den det. I kommunen må man efterhånden have en utrolig grim smag i munden.