Ekspert: Kommune handler klart ulovligt i sygedagpengesager
Kolding Kommune har besluttet ikke at efterbetale sygedagpenge til over 100 borgere. Foto: Iris/arkiv
Kolding Kommunes beslutning om at undlade at efterbetale sygedagpenge til over 100 borgere er ulovlig, vurderer en ekspert.

Ulovligt og forkert. Så klar er en eksperts vurdering af Kolding Kommunes beslutning om at undlade at efterbetale sygedagpenge til over 100 borgere med henvisning til, at deres sager er forældede. Det skriver Fagbladet 3F

I september 2015 vandt 3F en principiel sag i Højesteret på vegne af et medlem i Kolding Kommune, der ulovligt fik frataget sine sygedagpenge. Men Kommunen vil ikke følge dommen, fordi de skønner, at mindst 117 andre sager om sygedagpenge vil falde for en forældelsesfrist på tre år. Derved sparer kommunen en udgift i omegnen af 11,7 millioner kroner alene i efterbetaling af sygedagpenge.

- Jeg mener, det er klart ulovligt og galt. Kommunen skal ind i de konkrete sager og konkret, individuelt vurdere, om forældelsesfristen har været afbrudt, suspenderet. Det kan man ikke gøre generelt, siger ekspert i socialret og lektor ved Aalborg Universitet John Klausen.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune Mette Balsby (V) oplyser, at kommunen ikke har vurderet hver enkelt sygedagpengesag, som kommunen mener, er forældet.

- Vi har slet ikke været inde i hver enkelt sag. Det ved jeg 100 procent sikkert. Det ville være en alt for stor administrativ byrde. Vi har taget skæringdatoen november 2012 og så cuttet der. Sager før den dato, vurderer vi, er forældede, siger Mette Balsby til Fagbladet 3F.

Hun afviser, at kommunen gør noget ulovligt.