Tottenham-spiller risikerer straf for voldelig adfærd

Sport
Bølgerne gik højt undervejs i kampen mellem Tottenham og Chelsea. (Foto: Foto: Frank Augstein/AP)

FA åbner sag mod Tottenhams Mousa Dembele, der tilsyneladende forsøgte at skade Chelseas Diego Costas øje.

De tumultagtige tilstande, der udspillede sig i forbindelse med mandagens London-derby i Premier League mellem Chelsea og Tottenham, kan vise sig at få konsekvenser.

Onsdag meddeler Det Engelske Fodboldforbund, FA, at det åbner en sag mod Tottenham-spilleren Moussa Dembele, som dermed risikerer karantæne.

Flere spillere fra de to hold var i håndgemæng, da Dembele tilsyneladende forsøgte at prikke Chelsea-angriberen Diego Costa i øjet.

Kampens dommer, Mark Clattenburg, så ikke episoden, men tv-billeder forevigede til gengæld situationen.

FA skriver på sin hjemmeside, at der er tale om en handling, hvor den normale straf på tre karantænedage for voldelig adfærd kan være utilstrækkelig.

Nu skal Dembele forsvare sig i sagen inden torsdag aften.

I samme ombæring åbner FA sag imod både Chelsea og Tottenham, fordi klubberne ikke havde styr på sine spillere under og efter kampen, hvor der opstod klammeri.

Clattenburg uddelte undervejs 12 gule kort i kampen, men han kunne nemt have forsvaret at uddele flere, ligesom det røde kort sagtens kunne være taget i brug.

Kampen sluttede 2-2, efter at Chelsea var kommet tilbage fra 0-2. Dermed mistede Tottenham det sidste mesterskabshåb, og Leicester kunne kåres som mester.

/ritzau/