Thyra Frank blev ramt af stor sorg: Nu sender hun en opfordring til danskerne

Ældreminister Thyra Frank (LA). (Foto: Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix)

Ældreminister Thyra Frank (LA) oplevede stor ensomhed og sorg, da hun ikke kunne få børn.

Ældreminister Thyra Frank (LA) har aldrig fået børn. Barnløsheden oplevede hun som en stor sorg, der også gjorde hende ensom.

Det fortæller hun i et interview med B.T., hvor partifællen Christina Egelund er interviewer.

- I mit eget personlige liv oplevede jeg en stor ensomhed, da jeg som ung fik at vide, at jeg aldrig kunne blive mor. Det var en sorg for mig og en svær tid. Selvom jeg var gift og havde familie og netværk, mærkede jeg ensomheden i ikke at kunne dele sorgen med nogen, der rigtig forstod. Der følte jeg mig tung om hjertet og alene, siger Thyra Frank til B.T.

I interviewet, der overordnet handler om ensomhed i samfundet, kommer ældreministeren også ind på, hvordan hun som plejehjemsforstander på plejehjemmet Lotte oplevede ensomhed blandt ældre på nærmeste hold. Men når de ældre fandt deres plads i fællesskabet, blomstrede de op og fandt lysten til livet igen, fortæller hun.

Thyra Frank mener, at vi hver især kan gøre meget for at bekæmpe ensomhed i samfundet. En sludder med naboen i opgangen, gør eksempelvis meget, mener hun.

Til sidst i interviewet slutter hun af med at give danskerne en klar opfordring til, hvad vi kan gøre for at komme ensomhed til livs.

- (..) hvis vi alle sammen i vores omgang med andre mennesker husker at holde af, holde om og holde ud, så får ensomheden svære kår. Det er jeg sikker på, siger ministeren.

Thyra Frank var fra 1988 til 2011 forstander for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, hvor hun blev kendt for sin liberale tilgang til ældreplejen. De ældre fik eksempelvis lov til at drikke alkohol til frokosten.