Administration 

Taxamanden: Det nødvendige brev till Pia Kjærsgaard

Jesper Grunwald er journalist, blogger og taxichauffør. Han er født i 1954 og og har taget hele dannelsesrejsen fra sin opvækst i et grundtvigsk, borgerligt landbo-hjem på Bornholm til en lang karriere i Danmarks Radio med en håndfuld cheftitler. Nåede at blive ridder af Dannebrog, inden han sagde op. I dag realiserer han en gammel drøm om at være taxachauffør. Det sker I den sølvgrå Mercedes med det grønne logo . Med frie arbejdsforhold og udstyr til at skrive og fortælle historier fra den fire-hjulede virkelighed. Det blev til bogen JEG ER BARE TAXAMAND sidste år. I Ekstrabladet EKSTRA om søndagen. På hans blog www.taxamand.dk. Og så her i avisen.dk, hvor han har sin egen blog: Et kig på Danmark og verden gennem forruden på en Mercer....

KÆRE Pia Kjærsgård

Du kender bedre end de fleste de store udsving i en politikers og et partis status i befolkningen. Og forskellen på at være populær i den politiske og mediemæssige offentlighed – også derude hos vælgerne.

Ved DF’s fødsel var du og dit parti totalt stue-urene og end ikke en politisk dialog værd. Men da vælgerne lod jer vokse og vokse, og I kom til at spille en rolle i regeringsdannelserne, måtte journalisterne efterhånden forstå, at I ikke var til at komme udenom. Ikke blot et kortvarigt fænomen.

Og siden er der skrevet uendeligt mange artikler om dig, om DF - og det folkelige oprør mod globalisering og indvandring. Undertiden har ændringen i holdning formet sig, som var det en bodsgang. Kommentatorer og redaktører har nærmest pisket sig selv, fordi de ”så den komme” – ikke forstod folkets vilje.

Ikke blot har du kunnet krone dit arbejde med rigets højeste, politiske post som Folketingets formand. Store dele af både befolkningen, men også en større del af det journalistiske 'establishment' er på din side nu, Pia. De er som du og jer i DF meget bekymrede for vores kulturs fremtid - godt hjulpet på vej af de religions-fascister, der på en gang smadrer Islams stuerenhed som religion – og prædiker et sygt budskab om udslettelse af alle vantro – og samtidigt retfærdiggør en stadig større mistænksomhed, kontrol, magtanvendelse – krig og vold!

MEN NU, hvor DF er ude af teenager-årene - I fylder 21 til oktober – melder den næste kritiske fase sig for dit parti.

Er I til noget?

Kan Danmarks næststørste parti fortsætte som en politisk gravhund, når partiet har vokset sig til en størrelse som en Schæfer?

Er partiet så indvandrings- og flygtningefokuseret, at magten udelukkende skal bruges til antiglobalisering, EU-skepsis og grænselukning? Og så hele den generelle uvilje mod eliten – det ”Overdanmark”, som Søren Krarup indførte i den politiske debat.

For nyligt rystede du igen det politiske og journalistiske establishment ved – på trods af din altfavnende rolle som folketingsformand – igen at slå til mod eliten. Dette monster af en kulturradikal, akademisk, speltspisende, halal-udflippet, kultur-udsælgende, upatriotisk - klasse.

JEG FIK SGU igen lidt dårlig samvittighed, fordi jeg vist nok engang selv tilhørte eliten. Og efter fire år som taxichauffør må jeg nok erkende, at det ikke har fået mig renvasket. Jeg er stadig en slags venstreorienteret, EU-tilhænger, skeptisk over for vores perlekæde af krige de sidste tiår - og tilhænger af en liberal og humanistisk migrations-politik.

Jeg hænger fast i ”eliten” som en fortvivlet flue på min barndoms klistrede fluepapir. Jeg tilhører ikke din politiske målgruppe.

Eller gør jeg ikke?

For mit liv er langt fra økonomisk elitært, mit job som taxichauffør blandt de dårligst lønnede – og så har jeg hele tiden dette løfte fra DF om forståelse af os i folkehavet. Jeg har jeres løfte om at tage vare på ”den lille mand”. Den ufaglærte. Borgeren med den mindste lønindkomst.

Der var en dag for et par dage siden, hvor jeg mærkede proletarens vilkår.

Jeg har vrøvl med mit ene knæ og desværre indikation i familien for slidgigt. Jeg gik til lægen og fik en henvisning til en røntgen-undersøgelse, så hun kunne komme tættere på en diagnose, og jeg kunne få en behandling så hurtigt, at det ikke skader mit arbejdsliv.

DET SIDSTE har jeg hverken råd til eller lyst til. Jeg er 100 procent provisionslønnet og på lav dagpengesats, når jeg er sygemeldt.

Jeg fik svar to dage efter i min e-boks. Jeg kunne få en tid – den 8. december om knap fire måneder. Det, troede jeg, systemet af sig selv kunne se, var alt for sent. Men nej! Jeg måtte ringe – midt i arbejdstiden i torsdagens telefontid fra 13.45-15.00.

Et time og tre kvarters telefontid til tusindvis af patienter!

Jeg røg ind som - ”de er nu nummer 20 i køen…”

Det tog tre kvarter med slukket taxameter. Jeg er 100 procent provisionslønnet og betaler simpelthen ventetiden selv - ligesom vognmandens forretning står stille.

Alle folk i telefonen var rare og forstående – men situationen absurd. Og DET lagde de ikke selv skjul på, derude i ”systemet”.

Dagen efter var jeg til demonstration mod justits-systemets slappe holdning til piratkørsel. Krigen mod Uber – støttet af talere fra Enhedslisten, socialdemokraterne – og DF. Det er første gang i mit liv, at jeg har set så mange etniske tyrkere, kurdere, arabere, iranere, pakistanere og palæstinensere klappe taktfast af et folketingsmedlem fra Folkepartiet.

SELVFØLGELIG SKAL vi ikke finde os i løndumping, ulige vilkår – og i at der ikke gribes kontant ind over for piraterne, der er dømt i byretten.

Eliten er ligeglad.

Men du kan jo gøre noget ved det. For du bekæmper eliten og hele dens væsen – og qua din politiske succes: Du tilhører elitens top!

Når jeg sammenholder min personlige, omend beskedne, ”sygehistorie”, med snesevis af udtalelser fra din partiformand, Thulesen Dahl, siden jeres sommermøde, hører jeg hele tiden historien om flygtningesagen, der har kostet os så meget, at der ikke kan blive tale om en sænkning af topskatten.

Men vi skal forhandle åbent, så det afhænger jo også af indrømmelser om stramninger på flygtningeområder. Han garderer sig mod løftebrud, kan man høre.

Jeg synes ikke, der kan være tvivl om budskabet. Hvis bare flygtningepolitikken strammes endnu hårdere, så kan vi tale med om resten.

Eller hører jeg forkert?

Du har fået klø for din manglende stuerenhed og for din permanente elitekritik. Så er det jeg spørger dig. Du er godt nok Folketingets formand, men du har fortsat en hovedrolle i den politiske værdi-kamp.

SÅ ER DET jeg spørger.

Vil du følge din trafikordfører på taxiområdet, Kim Christiansen, og stoppe ulovlighederne i piratkørslen?

Vil du stå fast sammen med lavtlønsmodtageren og holde fast i jeres NEJ til en top-skattesænkning, som belønner eliten mest i stedet for at forbedre vilkårene for den almindelige, u-elitære dansker. Ikke mindst skabe ordentlige vilkår i syge- og sundhedsvæsnet.

Eller står og falder DF med dansk flygtningepolitik?

Venlig hilsen
Taxamanden

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Mand med hue og halstørklæde kæmper sig frem i sneen.
Nyheder

Nu kommer sneen

Podning puttes i reagensglas.
Nyheder

Alle borgere i disse

kommuner opfordres

til at lade sig teste

Isbjerge i fjord.
Underholdning

Her er DR's nye satsninger

Krimi

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Hus med masser af julelys
Nyheder

Naboens julelys kan påvirke prisen på dit hus

cecilie hother smiler til kameraet
Kendte

Cecilie Hother taber

i retten og skal betale

million

Mand sidder ved vandkant og kæmper med alligator med hund i gabet
Helt vildt

Ville redde sin hund:

Pensionist i brydekamp

med alligator  

Den lille havfrue
Krimi

Chefredaktør dømt:

Misbrugte Den Lille

Havfrue

en bunke af skinnende mønter
Nyheder

Giv børnene penge

- og undgå minusrenter

kvindelige håndboldspillere klapper og takker publikum
Sport

Grønt lys

til håndbold-EM

folk på gade går over fodgængerfelt
Corona

Nyt kæmpe-studie:

Her er smitterisikoen

størst 

en elg knæler på sneklædt vej
Dyreliv

Advarsel:

Lad ikke elgene

slikke på din bil 

Danseren Michael Olesen og med Hilda Heick i aktion på dansegulvet
Underholdning

Dansepartner: Hilda er

min nye bedstemor

sort skilt med hvide bogstaver fortæller om 30 procent rabat
Nyheder

Sådan undgår du

at blive snydt

på Black Friday

små grise ligger i en bunke
Krimi

Døde smågrise

fundet ved Folketinget 

fire glas med coronavaccine foran logoet fra AstraZeneca
Nyheder

Oxford-vaccine viser

70 procents effekt

afklædt kvinde ligger oven på afklædt mand
Sex og samliv

Tror p-piller beskytter

mod sexsygdomme

Jeff Bezos står på scene og rækker tommelfingeren i vejret
Helt vildt

Verdens rigeste mand

giver 5 mia. kroner væk

mand går tur med hund
Corona

Vil godkende

vaccine før USA

ærøfærgen
Nyheder

Røgudvikling på dansk færge

hund lejer med sin ejer
Nyheder

Tyskere opkøber kendt dansk kæde

screendump af flo som laver røræg
Mad og drikke

Flos røræg er vist

over en million gange:

Kan du gøre dem efter?

Nyheder

Vaccinechef: USA kan

vaccinere om få uger

minkskind på et bord
Nyheder

Folk hamstrer minkskind

Jakob Ellemann og Inger Støjberg i samtale
Nyheder

Jakob Ellemann

tager afstand til

Støjbergs udtalelse

butiksdør med skilt om at man skal huske mundbind
Nyheder

Antal daglige coronatilfælde er laveste siden 9. november

Bubber og ekskonen sammen på den røde løber
Kendte

Bubbers ekskones

hævn

Et tomt torv i Wien
Corona

WHO: Tredje bølge

coronavirus i

Europa på vej

Et stort kagehus med juledekoration
Mad og drikke

Nye kager på

julebordet 

En blond Pernille Blume på den røde løber.
Kendte

Pernille Blume

misbrugt

Bette Midler på den røde løber og et billede af en tagterrasse i New York.
Kendte

Hjemme hos

Bette Midler

En smilende familie - tre hvide og en sort afrikansk ung mand
Kendte

Emma Thomson adopterede 

børnesoldat fra Rwanda

En mand med hvidt skæg og tynde briller
Krimi

Døende mand ringer til 

politiet og afslører

mord

Jakob Ellemann-Jensen bliver interviewet
Nyheder

Venstre vil ud af coronakrise

med milliard-skattelettelser

en vaccinenål foran et logo merd Moderna
Nyheder

Det koster det at blive

vaccineret

Caroline Fischer Rigelsen
Film og TV

Misser bagedyst-finalen:

Tager stort skridt

med kæresten

Store bølger i hård vind
Nyheder

Voldsom vind på vej

Skib gået på grund
Nyheder

Krydstogtskib går på grund

Mand podes for corona
Nyheder

Nyeste tal:

Yderligere 1273 smittede

Donald Trump jr på talerstolen
Corona

Trumps søn smittet

Russisk stue
Nyheder

7 døde:

Løb tør for alkohol

– drak håndsprit i stedet

Prins charles og Diana kigger hver sin vej
Kongelige

Britiske prinser støtter

Diana-undersøgelse

Øresundsbroen
Krimi

Vinden driller på flere broer

Sport

Overvejer at droppe

håndbold-EM

danseren mads vad smiler i selskab med sin dansepartner
Underholdning

Vild med Dans-stjerne

dansede med

diskusprolaps

skilt foran fængsel i USA
Nyheder

USA skruer op

for henrettelser

inden Trumps afgang

Sundhedsminister Magnus Heunicke kigger
Corona

Medier: To kommuner

kan vente yderligere

restriktioner

hånd holder mobiltelefon
Film og TV

Ser du tv og film på mobilen?

Så gå efter denne skærm

juleskinke ligger på skærebræt
Krimi

Lastbil med 20 ton

juleskinker væltede

i rundkørsel

folk går på juleudsmykket gågade i København
Corona

Sådan undgår vi trængsel:

Længere byttefrister

og gratis parkering

to hyæner krydser vej
Helt vildt

Sovende mand slæbt
væk fra sengen
og dræbt af hyæner

Sangeren Wafande på dansegulvet sammen med sin dansepartner Mie Moltke
Underholdning

Wafande og Mie

smidt ud efter

dramatisk aften

Bil på vej ud over skrænt ved vej
Helt vildt

Ups: Parkering af

spritny Porsche

går helt galt 

Underholdning

Udgår af

Vild med dans

Politi-biler holder på mørk landevej
Krimi

Ramt af bil på mørk vej:

Cyklist alvorligt kvæstet

burger serveret udendørs
Mad og drikke

Noma-burgeren

vender tilbage

folk med mundbind i supermarked
Corona

Forsamlingsforbud

forlænges - intet nyt

om jul

Danseren Michael Olesen og med dansepartner Hilda Heick er klædt i blåt
Underholdning

Vild med Hilda:

I aften danser

hun Muppet Show 

Skilt foran plejehjemmet Kongsgården i Viby ved Aarhus
Nyheder

TV 2 skal udlevere

skjulte optagelser fra

plejehjem

Lars Løkke Rasmussen smiler
Kendte

Det sejler for Lars Løkke:

Skal over Atlanten i

realityshow 

En ung dreng sidder på hug imellem to sportsvogne.
Helt vildt

17-årig smadrer fars

luksusbil til 21 millioner

trafikkø på motorvej med Storebæltsbroen i baggrunden
Krimi

Lastbil i brand

lukker Storebæltsbroen

fire doser af vaccinen lignet op foran pfizer logo.
Nyheder

Ansøgning sendt:

Vil have godkendt

vaccine nu

Hans Pilgaard sammen med sin mand Jobbe til premiere på filmen "Retfærdighedens ryttere". På grund af corona-restriktioner sidder parret ned på den røde løber på nogle høje barstole - på den måde kan de fotograferes uden mundbind.
Kendte

Hans Pilgaard: Én mail

kostede mig 100.000 kroner

En kvinde står nøgen med ryggen til i et bad i en svømmehal, hvor der er flere brusere ved siden af hende.
Nyheder

Må man tisse i badet?

Sådan svarer danskerne

Portræt af Michéle Bellaiche. Hun har en blazer på og smiler til kameraet.
Kendte

Tv-vært atter single

En pige holder sine hænder foran sit ansigt. Hun sidder på gulvet foran en seng, hvor der ligger en tøjbamse.
Krimi

Ansat voldtog bedøvet

pige på psykiatriafsnit

Rudy Giulian med sort væske dryppende ned ad sin kind. Den sorte farve kommer fra hans hår.
Nyheder

Trump-advokats bizarre 

optræden vækker opsigt

Den norske kongefamilie vinker med norske flag på en balkon. Kvinderne er klædt i nationaldragter.
Kongelige

Smitteudbrud i kongehus

En tallerken med to gafler og to knive og to stofservietter foldet fint i servietringe.
Krimi

Klam mistanke:

Mand åd sit offer

En hånd med en smartphone som trykker på mobilepay ikonet.
Nyheder

SKAT kontrollerer

MobilePay-overførsler

Dronning Elizabeth og prins Philip smiler. Hun har et lyst sæt på med matchende hat.
Kongelige

Samlede ind til

sin brudekjole

Hvide plastikkasser med brevstemmer i.
Nyheder

Biden vinder Georgia - igen

person bruger håndsprit
Corona

Derfor skal du ikke bruge

håndsprit til rengøring

billede af arbejdet med at fjerne skorstenen
Krimi

Drama:

Skorsten ville vælte

billede af Jamie Vardy og Wayne Rooney
Kendte

Stjerne-koner

slås

videre i retten

billede af Kronprinsesse Mary
Kongelige

Kronprinsesse Mary skal hjælpe

Phillip Faber og Mads Steffensen

mennesker på restaurant
Corona

På vej: Fradrag for

at gå på restaurant

billede af Rasmus Prehn
Nyheder

Mette F. rykker rundt:

Rasmus Prehn bliver

ny fødevareminister

Billede af en grå Suzuki Ignis
Krimi

Røvere til ældre dame:

- Jeg pander dig kraftedeme en