Superligaklubber dropper awaykort - sikkerheden skærpes

Sport

Fansene glæder sig over, at de ikke skal registreres til udekampe. Til gengæld skal de se dem gennem et net.

De danske fodboldfans behøver ikke registrere sig og få et såkaldt "awaykort", som der tidligere har været på tale for at øge sikkerheden til superligakampe.

Det er konklusionen efter et dialogmøde mellem Danske Fodbold Fanklubber (DFF) og klubrepræsentanter fra Alka Superligaen. Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for, at vi igennem dialog har fundet alternativer til awaykortet, siger Rasmus Trenskow, formand i DFF.

I stedet er man blevet enige om en række andre sikkerhedskrav til Superligaen. Kravene forventes at træde i kraft fra den kommende sæson, der begynder i juli.

Det bliver et krav, at der skal net op foran alle udebaneafsnit, og alle klubber skal medbringe spottere til udebaneafsnittene for at se, om karantæneramte fans alligevel har sneget sig ind.

Derudover skal kontrollørernes opgave og ansvar på stadion tydeliggøres.

Det skal også være muligt at fraskrive sig retten til at have et udebaneafsnit i ekstraordinære tilfælde. Den mulighed benyttede Brøndby sig af i april, da klubben tabte til FC København i Telia Parken.

Klubberne arbejder desuden for at lave flere fælles retningslinjer omkring sikkerheden, oplyser Divisionsforeningen.

/ritzau/