Stoppet af politiet

Kongelige
Sveriges kongepar bfik sig lidt af en overraskelse, da de blev vinket ind til siden af politiet. (Foto: Ritzau Scanpix)

En lidt for ivrig politiaspirant stoppede den svenske konge i en trafikkontrol.

Sveriges konge, Carl Gustav er kendt for ind imellem at trykke lidt for hårdt på speederen, når han bevæger sig rundt i på landevejene.

Men det var nu ikke derfor, han tirsdag blev vinket ind til siden af ordensmagten, da han i adstadigt tempo rullede gennem Stockholms gader med sin hustru, dronning Silvia, på passagersædet. Kongeparret var derimod uforvarende havnet i en øvelse for unge politiaspiranter, der fulgte deres ordrer til punkt og prikke.

Det skriver den svenske avis, Expressen.

De vordende politifolk havde fået besked på at stoppe samtlige biler for at lære, hvordan man gennemfører en trafikkontrol. Og da en kortege med kongen og et følge af sikkerhedsfolk i andre biler kom forbi, vinkede en af de unge politimænd derfor troligt hele kortegen ind til siden.

Men kongen nåede dårligt at holde stille, før en ledende politimand blev klar over den unge rekruts lidt for pligtopfyldende kontrol og skyndte at vinke kongen og hans følge videre.

I Sverige er det, modsat i Danmark, kun kongen, der er omfattet af immunitet. Han kan ikke tiltales for forbrydelser eller mistanker om samme, så ifølge lovens bogstav var der ikke hjemmel til at stoppe hans bil.