Eleni Manouso er chefkok hos den celebre restaurantkæde Nobu, der ejes af folk som Robert de Niro og den japanske kendiskok Nobuyuki ”Nobu” Matsuhisa.
Nobu er kendt for sit fusionskøkken, der blander japanske og peruvianske madtraditioner. En af specialiteterne i den verdensomspændende kæde er stadig sushi, og den græskfødte Eleni Manouso, der har ansvaret hos Nobu i spanske Marbella, deler nu over for Daily Mail sine tips til, hvordan man skal indtage den delikate spise.
Et af rådene går på, at man skal droppe spisepindene og bruge klør fem i stedet.
- Efter min mening bør du spise sushi med hænderne. Det skal gå hurtigt - og du skal spise det, så snart sushien bliver serveret, siger hun til avisen og fortæller, hvordan hun selv foretrækker at spise Nigiri - varianten med ris og fisk:
- Jeg dypper fiskesiden ned i soyasaucen og spiser den på hovedet - så fisken rører ved min tunge.
Kokken mener også, at brugen af wasabi er en fejltagelse, da den stærke grønne pasta vil overtage smagsløgene. Samtidig råder hun også til at holde igen med soyasaucen.
- Jeg vil anbefale soyasauce til sushi - men kun en lille smule. Jeg har oplevet folk nærmest drukne deres sushi i soyasauce, og det er en fejl. De går glip af den harmoniske smag, der opstår med fisken og risen, siger hun og medgiver, at smag og behag naturligvis er forskellig.
- Alle har deres egen måde at spise sushi på. Min måde er meget lidt soyasauce uden wasabi. Jeg foretrækker den friske wasabi frem for det klassiske pulvermix, siger hun.
Nobu-imperiet har i dag 46 restauranter og 14 hoteller på fem kontinenter.